Je bent hier
Home Passend onderwijs Zijn er speciale rechten voor scholieren die langdurig of chronisch ziek zijn?

Informatie

Passend onderwijs

?

Zijn er speciale rechten voor scholieren die langdurig of chronisch ziek zijn?

Jouw school moet ervoor zorgen dat leerlingen die langdurig of chronisch ziek zijn en daardoor (tijdelijk) niet naar school kunnen gaan voldoende onderwijs krijgen. Dat geldt ook voor leerlingen die vanwege een chronische aandoening meerdere keren voor korte tijd niet op school kunnen zijn. Jouw school is verplicht om: (a) voor deze leerlingen een lesplan op te stellen en (b) te regelen dat de leerling inderdaad les krijgt. 

Bij het opstellen van je lesplan is het handig om afspraken te maken met school over het maken van toetsen, over het doorgeven van huiswerk, en over het inleveren van huiswerk. Op school kan je aan je mentor vragen wie er bij jou op school verantwoordelijk is om dit te regelen. Soms is hier een speciale zorgcoördinator voor, maar soms is het ook gewoon de afdelingsleider. 

Heb je hier hulp bij nodig? Dan kun je een consulent Onderwijs Zieke Leerlingen (OZL) inschakelen. Deze consulenten vallen onder Netwerk Ziezon (ziek zijn & onderwijs). Heb je dus meer vragen over passend onderwijs als je langdurig of chronisch ziek bent? Dan kun je contact met ze opnemen.

Ook de stichting Zorgeloos naar School is er voor leerlingen, ouders en scholen die meer informatie willen over passend onderwijs.

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS