Scholierencongressen

Elk jaar organiseert het LAKS speciaal voor middelbare scholieren een reeks congressen over een belangrijk thema in het onderwijs. Normaal gesproken reizen we door heel Nederland om de congressen dichtbij onze leden te brengen: van Zeeland tot Overijssel en van Limburg tot Groningen.

Het thema van het afgelopen schooljaar was ‘Taboes in het onderwijs

Is het wel chill om zomaar alles te bespreken op school? Wil je in geur en kleur met je klasgenoten over seks praten? Kun je je verhaal kwijt op school als je gepest wordt? En bij wie kun je eigenlijk terecht om over stressklachten te praten? Samen hebben de scholieren taboes besproken en stappen gezet om ze te doorbreken. Een verslag van de scholierencongressen van 2021 vind je hier.

Heb je vragen over de scholierencongressen, neem dan contact op met onze secretaris Skye van den IJssel door een appje te sturen naar +31 6 15960102 of een e-mail te sturen skye@laks.nl.

Volgend schooljaar organiseren we natuurlijk weer een reeks congressen. En hopelijk kunnen we dan weer naar jullie toe komen! Zodra de data voor schooljaar 2021-2022 bekend zijn, dan kun je ze hier vinden.

Eerdere edities scholierencongressen

2021: Taboes

2020: Prestatiedruk

2019: Kansenongelijkheid

2018: Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)

2017: Toetsen

2016: Maatwerk

2015: Curriculum en Digitalisering

Heb jij suggesties voor het volgende congres?

Laat het ons weten!