MR-cursus

Tweedaagse MR-cursussen voor leerlingen in de MR

Het LAKS geeft samen met trainingsbureau TAQT cursussen voor leerlingen in de medezeggenschapsraad (MR). Hier doen jaarlijks zo’n 200 leerlingen aan mee. Je leert er de fijne kneepjes van het werk in een raad, alles over de rechten en plichten van leerlingen en je leert hoe je jouw school kunt verbeteren. Zit je in de leerlingenraad en denk je erover om in de toekomst actief te worden in de MR, ook dan is deze cursus erg leuk voor jou.
Heb je nog vragen over de cursus? Stuur dan een e-mail naar mrcursus@laks.nl

Cursusdata voor het schooljaar 2023/2024:

27 en 28 november 2023, 22 en 23 januari 2024, 11 en 12 april 2024, 3 en 4 juni 2024

Over de cursus
Tijdens deze cursus leer je allerlei praktische vaardigheden die je goed van pas kunnen komen als actieve scholier in de leerlingenraad of MR, zoals presenteren, onderhandelen, vergaderen en samenwerken. Daarnaast is er ook aandacht voor de WMS (Wet Medezeggenschap op Scholen), de manier waarop je een concreet werkplan op kunt stellen en hoe je contact kunt onderhouden met je achterban.

De cursus wordt gegeven in Stayokay Bunnik en duurt 2 dagen. De studielast omvat 17 uur, dat zijn dus de uren die je tijdens de 2 dagen aan de cursus besteedt. De cursusgroepen bestaan uit maximaal 22 medescholieren. Lees ook de routebeschrijving naar Bunnik en de huisregels van Stayokay Bunnik.
Per school kunnen er maximaal drie leerlingen in één cursus worden geplaatst, om zoveel mogelijk uitwisseling tussen verschillende scholen mogelijk te maken. Je kunt namelijk veel leren van de manier waarop leerlingen van andere scholen zaken hebben aangepakt.

Kosten
De cursus kost €125,- inclusief het cursusboek/naslagwerk (€ 115,- voor LAKS leden, max. 3 leden per school per jaar). Als het goed is, betaalt je school deze kosten voor jou. De overnachting, het ontbijt, de lunch, het diner en koffie & thee zijn ook in het cursusgeld inbegrepen. De reiskosten naar de trainingslocatie zijn voor je eigen rekening, maar je kunt je school vragen ook die kosten voor je te betalen.

In het formulier hieronder kun je je aanmelden.

Hier vind je onze algemene voorwaarden.

Aanmeldformulier voor de MR cursus

Stap 1 – Download het toestemmingsformulier

Klik hier om het formulier te downloaden.

Zorg dat je het formulier invult en ondertekent. Scan het document daarna in om deze vervolgens via de knop onderaan de pagina te uploaden.

Stap 2 – Vul je gegevens in

  Jouw Gegevens

  Gegevens van jouw school

  Dubbel check: heb je het document bij Stap 1 ingevuld, ondertekend, en weer ingescand?

  Je kunt met maximaal drie scholieren van dezelfde leerlingenraad naar de training komen. Ben je met meer, verdeel jullie dan over de verschillende trainingen. Na het avondprogramma tot aanvang van het ochtendprogramma is de trainer van de cursus vrij. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen gedrag en acties (en dus niet de trainer of het LAKS). Bij noodgevallen kun je je richten tot het personeel van de StayOkay. In de StayOkay gelden de huisregels van StayOkay Bunnik.

  We sturen je een bevestigingsmail, maar het kan zijn dat die in je map Spam/Ongewenst komt. Kijk daar dus ook even! Heb je hem niet gehad? Mail dan naar mrcursus@laks.nl

  Meer weten over medezeggenschap?

  Klik hier!