Bestuur

Het is de taak van het LAKS-bestuur om op te komen voor de belangen van alle scholieren in het voortgezet onderwijs. Het bestuur bestaat dit jaar uit (v.l.n.r.): Ferdy, Sarah, Skye, Iben, Maarten, Iris en Menno.

Iben Maas

Hoi! Ik ben Iben Maas, ik ben zestien jaar en ik ben dit jaar voorzitter van het LAKS.
Ik kom uit Den Haag en zit op het Novum in Voorburg.
Dit jaar ga ik me inzetten voor een nóg beter onderwijssysteem na anderhalf jaar corona.
Daarbij is mijn grootste taak het vertegenwoordigen van de mening van scholieren in de media en de politiek. Ik vind het belangrijk dat elke scholier gehoord wordt, dus app, bel of mail me vooral als je iets te zeggen hebt!

Persvragen en interviewverzoeken mogen worden gemaild naar
iben@laks.nl en eventueel cc naar info@laks.nl.
Iben is ook telefonisch bereikbaar via +31 6 42604487

Skye van den IJssel

Hoi! Mijn naam is Skye van den IJssel, dit jaar secretaris van het LAKS.
Ik ben 17 jaar oud en ik woon in Lelystad.
Ik ga naar school op RSG Slingerbos in Harderwijk, daar zit ik nu in de 6e klas.
Naast zaken als ledenbinding, ga ik me komend jaar bezighouden met de portefeuilles schoolloopbaan, onderwijskwaliteit en onderwijsaanbod.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport, zoals ballet en tennis. Ook vind ik het leuk om te lezen, te schrijven en naar muziek te luisteren.
Als je vragen of ideeën hebt, kun je me altijd appen, bellen of mailen!

E-mail: skye@laks.nl
Mobiel: +31 6 15960102

Maarten de Vries

Hallo! Mijn naam is Maarten de Vries. Ik ben 16 jaar en penningmeester van het LAKS.
Ik zit op het Jordan montessori lyceum Utrecht, waar ik vwo doe en actief ben in de leerlingenraad en medezeggenschapsraad.
Via een cursus voor de MR ben ik in aanraking gekomen met het LAKS. Dit jaar zal ik mij bezighouden met de financiën en met de kansenongelijkheid in het voortgezet onderwijs.
In mijn vrije tijd tennis ik graag en spreek ik af met vrienden. Samen met de rest van het bestuur zal ik dit jaar alles op alles zetten om de belangen van middelbare scholieren te behartigen!

E-mail: maarten@laks.nl
Mobiel: +31 6 41820631

Menno Adelaar

Hoi, ik ben Menno Adelaar en dit jaar algemeen bestuurslid van het LAKS.
Ik zit in klas 4 vmbo in Amersfoort op Het Element. Hier was ik voorzitter van de leerlingenraad en heb ik deelgenomen aan verschillende medezeggenschapsraden.
Dit jaar houd ik me bezig met vmbo, praktijkonderwijs, passend onderwijs, leerrecht, thuiszitters en maatwerk. Ik wil dit jaar zorgen dat elke scholier in Nederland gehoord wordt en kan worden.

E-mail: menno@laks.nl
Mobiel: +31 6 15960101

Sarah Broekmeulen

Hey! Ik ben Sarah Broekmeulen, dit jaar algemeen bestuurslid van het LAKS.
Ik ben 17 jaar oud en zit in Helmond op het Dr.-Knippenbergcollege op school. Aankomend jaar ga ik me vooral bezighouden met de portefeuilles toetsen en examens en internationaal. Daarnaast organiseer ik de Eindexamenklachtenlijn.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te reizen en chill ik graag met vrienden.
De afgelopen jaren heb ik me ingezet voor de leerlingen bij mij op school in de leerlingenraad en medezeggenschapsraad. Ik kijk er dan ook naar uit om de belangen van de leerlingen te behartigen en me in te zetten voor de vereniging! Mocht je hierover vragen of ideeën hebben, kun je mij altijd mailen, appen of bellen.

E-mail: sarah@laks.nl
Mobiel: +31 6 42604486

Iris Schijvens

Hee! Mijn naam is Iris Schijvens. Ik ben 16 jaar oud en zit op het Da Vinci College Kagerstraat in Leiden, waar ik bezig ben met het behalen van mijn havo-diploma.
Naast dat ik scholier ben, mag ik mij dit jaar inzetten als algemeen bestuurslid op de portefeuilles leerlingenwelzijn en schoolloopbaan en maak ik de podcast. Buiten het LAKS houd ik me bezig met muziek en theater.
Ook houd ik van het leren en ontdekken van nieuwe dingen.
Voor vragen of ideeën kan je altijd een mail of appje sturen!

E-mail: iris@laks.nl
Mobiel: +31 6 15960103

Ferdy Adriaansen

Hallo! Mijn naam is Ferdy Adriaansen, 19 jaar oud en ik kom uit Etten-Leur.
Ik zit op de KSE in vwo 5. De afgelopen jaren heb ik daar ervaring opgedaan binnen de leerlingenraad en medezeggenschapsraad.
Dit jaar ga ik me als algemeen bestuurslid inzetten voor de portefeuilles medezeggenschap, onderwijskwaliteit, en krimp en fusie daarnaast doe ik de LAKS-monitor en de socials.
Bij vragen of voor een gezellig gesprek kan je me altijd appen of bellen!

E-mail: ferdy@laks.nl
Mobiel: +31 6 41820590

 

Wil jij ook actief worden bij het LAKS?

Kijk hier hoe je dat doet!