Bestuur

Het is de taak van het LAKS-bestuur om op te komen voor de belangen van alle scholieren in het voortgezet onderwijs. Het bestuur bestaat dit jaar uit (v.l.n.r.) Fé, Hille, Meike, Puk, Jesse, Frederick & Niels. 

Puk Donken

 

Hoi! Mijn naam is Puk Donken. Ik ben 17 jaar en ben scholier in Rotterdam. Dit jaar mag ik als voorzitter van het LAKS aan de slag gaan met het vertegenwoordigen van alle 1 miljoen scholieren in Nederland. Dit zal ik doen door de media te woord te staan en mij bezig te houden met politieke zaken. Ook zal ik aan de slag gaan met onze taalcampagne.

In mijn vrije tijd ben ik gek op sporten en hou ik ervan om af te spreken met mijn vrienden. Op school ben ik vooral fan van het vak maatschappijwetenschappen! 🙂

Ik hoop dat er dit schooljaar niet alleen over, maar ook vooral mét de scholier wordt gepraat, zodat wij met elkaar kunnen werken aan een beter onderwijs.

Persvragen en interviewverzoeken mogen aan Puk worden gericht, met eventueel een cc naar beleidsmedewerker Sharon Chamman op sharon@laks.nl.

E-mail: puk@laks.nl
Mobiel: +31 6 42604487

Meike Nijwening

Hee! Ik ben Meike Nijwening, 17 jaar oud en ik kom uit het prachtige noorden van Nederland. Komend jaar ben ik als secretaris van het LAKS één van de aanspreekpunten voor leden. Daarnaast ga ik mij bezighouden met de portefeuilles “socials”, “podcast”, “duurzaamheid” en verenigingszaken.

Een bijzonder feitje over mij is dat ik regelmatig ’s ochtends Rummikub speel tijdens het ontbijt. Ook houd ik veel van schilderen met olieverf, debatteren en sporten in de sportschool. Ik hoop velen van jullie te zien komend jaar tijdens één van de vele LAKS-activiteiten. Tot dan!

Je kunt me bereiken via:

E-mail: meike@laks.nl

Jesse Bosker

Hey! Mijn naam is Jesse Bosker, nu 17 jaar en kom uit het mooie Fryslân. Komend jaar ben ik penningmeester bij het LAKS met – naast financiën – o.a. de portefeuilles: de eindexamenklachtenlijn, prestatiedruk, onderwijsaanbod en de vereniging.

In mijn vrije tijd houd ik erg van schaken, vind ik het heel leuk om te zeilen, lees ik veel maatschappelijke boeken en spreek ik bovenal graag af met mijn vrienden!

Komend jaar staat voor mij in het teken van het (intern) verbeteren van deze mooie vereniging! Ik zet mij bijvoorbeeld graag in voor meer democratisering, maar ook het versterken van het geluid van ondervertegenwoordigde groepen, zoals havisten, vmbo’ers en niet-Randstedelingen.

E-mail: jesse@laks.nl

Fé Swets

Hey! ik ben Fé, ik ben 16 jaar oud. Aankomend jaar ga ik me inzetten voor het onderwijs van Nederland, en specifiek voor gelijkwaardig onderwijs, onderwijsaanbod, duurzaamheid, (inter)nationale relaties en regel ik de eindexamenklachtenlijn. Dat is een aardig lijstje, dus gelukkig heb ik er heel veel zin in! Ook met mijn bestuur denk ik dat we hele mooie dingen zullen neerzetten 🙂

Verder is een leuk feitje over mij dat ik afgelopen zomer de Alpe d’Huez op ben gefietst voor KiKa 🙂

E-mail: fe@laks.nl

Niels Marijnissen

Hoihoi! Mijn naam is Niels Marijnissen, ik ben 17 jaar en ik woon in het prachtige Brabant. Ik ben komend schooljaar algemeen bestuurslid bij het LAKS! Hier zal ik mij bezighouden met onder andere de portefeuilles schoolloopbaan, inclusief onderwijs en leerlingenwelzijn.

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te lezen, te gamen en ook wandelen is een van mijn grote hobby’s. Verder vind ik het geweldig om te kunnen discussiëren met wie dan ook en ben ik een trouw luisteraar van de Filosofie Podcast!

Mijn doel dit jaar is om samen met de zes andere toppers zowel de visie van het LAKS uit te dragen, als constructief mee te denken in hoe het beter kan en moet! Er gaat namelijk (helaas) veel mis in het huidige onderwijs en ik hoop namens de leerling een bijdrage te kunnen leveren aan de oplossingen voor deze problemen!

E-mail: niels@laks.nl

Frederick Visser

Hey, mijn naam is Frederick Visser. Momenteel ben ik 16 jaar en scholier in Rotterdam. Een grappig feitje is dat ik in totaal meer dan tien sporten heb beoefend, voorbeelden hiervan zijn: roeien, rugby en ijshockey.

Dit jaar ben ik lid van het bestuur. In deze positie ben ik verantwoordelijk voor de portefeuilles: zeggenschap & (inter)nationale zaken. Als secondaire portefeuilles heb ik: loopbaan & welzijn. Daarnaast ga ik het scholierencongressen-onderzoek uitvoeren.

E-mail: frederick@laks.nl

Hille Hoefakker

Hiii allemaal, ik ben Hille Hoefakker! Ik ben 16 jaar en zit dit schooljaar in 5 HAVO. Ik woon in het mooie Amsterdam. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of kijk ik een leuke serie.

Op school ben ik actief in de MR en de leerlingenraad, die ik samen met een vriend van mij heb opgezet. Ik was in 2022 al een beetje actief voor het LAKS maar sinds afgelopen winter nog veel actiever door naar pizza-panels te gaan en andere leden bijeenkomsten te bezoeken.

Ik zal mij dit jaar bezighouden met: onderwijskwaliteit, inclusief onderwijs, prestatiedruk, vmbo en pro, LAKS-monitor, de socials en de podcast. Ik ga proberen om op deze maar ook andere gebieden te luisteren naar scholieren en jullie stem te versterken. Mochten jullie vragen hebben of met mij in contact willen komen, dan mag dat altijd!

E-mail: hille@laks.nl

Wil jij ook actief worden bij het LAKS?

Kijk hier hoe je dat doet!