Je bent hier
Home ProjectKansen Tour: schoolkosten en anti-armoede

Kansen Tour: schoolkosten en anti-armoede

Dit jaar organiseert het LAKS weer een Kansen Tour!

Dit jaar gaan we in gesprek over schoolkosten en anti-armoedebeleid. We doen dit met verschillende leerlingen op diverse scholen. We zijn benieuwd naar hoe scholen omgaan met zaken als gratis schoolmaaltijden, het tegengaan van menstruatiearmoede en het ondersteunen van leerlingen en hun ouders bij de betaling van schoolkosten. Denk hierbij aan de vrijwillige ouderbijdrage en kosten voor een laptop of tablet voor op school.

Maar we gaan verder dan dat. We gaan in gesprek over de invloed van armoede op het onderwijs en hoe we gezamenlijk kunnen werken aan gelijkwaardig onderwijs. Armoede heeft een negatieve impact op de onderwijskwaliteit en het überhaupt kunnen volgen van onderwijs. Hoe kunnen we samenwerken om deze uitdagingen aan te pakken en te zorgen voor een onderwijsomgeving waar gelijkwaardigheid centraal staat?

Wat? Een Kansen Tour houdt in dat LAKS bestuursleden langs scholen gaan om in gesprek te gaan met leerlingen. Dit jaar gaan we dus in gesprek over schoolkosten en anti-armoedebeleid.

Wanneer? De tour vindt plaats van januari tot en met maart.

Voor wie? De tour is voor en door leerlingen.

Waarom? Door armoede kunnen veel leerlingen minder of geen onderwijs volgen. Steeds meer leerlingen gaan met honger naar school, blijven thuis omdat ze geen menstruatieproducten kunnen betalen of worden uitgesloten voor uitjes waar een vrijwillige ouderbijdrage voor wordt gevraagd. Het LAKS wil leerlingen hierover informeren, maar gaat ook in gesprek met leerlingen om te horen hoe zij hierover denken en hoe zij anti-armoedebeleid ervaren op hun eigen school.

Na de tour maken we een verslag van de bevindingen en deze delen we graag met alle geïnteresseerden! Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@laks.nl.

Deel dit bericht
DELEN: