Je bent hier
Home Centrale eindexamens Mijn docent heeft een fout gemaakt met het corrigeren van mijn centraal examen. Wat nu?

Informatie

Centrale eindexamens

?

Mijn docent heeft een fout gemaakt met het corrigeren van mijn centraal examen. Wat nu?

De school is niet wettelijk verplicht om correctiefouten in het examenwerk achteraf te laten herstellen. Als de school niet wil meewerken, dan kan dit de volgende oorzaken hebben:

  • De school is niet op de hoogte van de mogelijkheden en wil daarom niet meewerken. In dat geval kun je de school uitleggen hoe ze te werk kunnen gaan.
  • Jouw docent vindt het antwoord dat jij hebt gegeven fout, terwijl jij het een goed antwoord vindt. Dit zijn discussies die vaak nergens op uit lopen: het is een verschil van mening tussen jou en je docent. De docent is verantwoordelijk voor het correctiewerk en als hij of zij bij zijn standpunt blijft, houdt  het op.

Om ervoor te zorgen dat de examens zo goed mogelijk worden nagekeken, wordt elk examen door twee vakdocenten gecontroleerd. Dit is altijd je eigen docent en een willekeurige docent van een andere school. Mocht het zo zijn dat deze twee docenten het niet met elkaar eens zijn, dan wordt er aan een derde docent gevraagd of hij de vraag ook wil nakijken.

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS