Je bent hier
Home Vavo (voortgezet algemeen volwassenonderwijs) Hoe word ik ingeschreven op een VAVO-instelling?

Informatie

Vavo (voortgezet algemeen volwassenonderwijs)

?

Hoe word ik ingeschreven op een VAVO-instelling?

Er zijn twee manieren om ingeschreven te worden op een VAVO instelling. Je kan uitbesteed worden door je middelbare school of je kan je rechtstreeks inschrijven op de VAVO-instelling. Hoe de inschrijving precies in zijn werking gaat, verschilt per VAVO-instelling. Kijk dus op de site van de VAVO-instelling waar je je wilt inschrijven, wat de stappen zijn om je in te schrijven.

Als je wordt uitbesteed (ook wel: de Rutte-regeling) door jouw middelbare school, ben je tenminste 16 jaar aan het begin van het schooljaar. Uitbestede leerlingen hoeven geen wettelijk lesgeld te betalen en je studieboeken worden vergoed. Wel moet je rekening houden met reiskosten.

Als je niet wordt uitbesteed zijn er twee opties:

  1. Je bent 17 jaar en je wordt na 1 oktober van dat schooljaar 18 jaar. Dan ben je, met toestemming van de leerplichtambtenaar, toelaatbaar op de VAVO. Je hoeft geen wettelijk lesgeld te betalen, maar moet wel rekening houden met reiskosten en kosten voor studieboeken.
  2. Je bent 18 jaar of ouder. Je bent toelaatbaar bij de VAVO, maar je moet wel het wettelijk lesgeld betalen. Als je een aantal vakken doet, hoef je alleen het cursusgeld voor die vakken te betalen. Ook moet je rekening houden met kosten voor studieboeken en reiskosten.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS