Je bent hier
Home Blog De OktoberNieuwsbrief

LAKS nieuws

De OktoberNieuwsbrief

BAM! De scholen zijn weer begonnen, en wij gingen ook keihard van start! In deze nieuwsbrief lees je meer over de eerste maand van het schooljaar. Ook vertellen we je wat er in oktober op de planning staat!

 De afgelopen tijd…

Algemene Ledenvergadering

Afgelopen zondag en maandag hebben we de herfst ALV gehad. Veel onderwijszaken, een interessante gastspreker, spannende stemmingen, maar ook gezelligheid! Wij zijn nog niet helemaal bijgekomen, hoop dat jullie al wel wat slaap in hebben kunnen halen. Wil je weten wat er allemaal gebeurd is? Kijk dan hier!

LAKS in Aktie!

Misschien heb je het gehoord, misschien was je erbij: de publieke sector kwam in actie tegen de afschaffing van de dividendbelasting. Wij waren erbij en gaven leraren dit bedankbriefje. Vergeet niet hoeveel moeite leraren voor ons doen!

Thuiszitter Daphne stuurde ons een mail

Daphne stuurde ons een brief. Ze vroeg zich af wie er voor haar op komt en wat het LAKS doet voor thuiszitters. Nieuwsgierig naar onze reactie? Die vind je hier!

LAKSxSLOB

Op 13 september gingen we langs de opperbaas van het VO: Minister Slob! We spraken over kansenongelijkheid, de rekentoets, passend onderwijs, krimp & het curriculum.

Nieuwe Website!

We hebben een nieuwe website! Aart heeft ‘em al goedgekeurd! Nu jij nog. Benieuwd? Kijk snel op www.laks.nl!

Binnenkort…

Curricul-uhm?!

Op 8 november organiseren we een congres over het curriculum! Wat zou de scholier op school moeten leren? Jullie weten dat beter als ieder ander, dus kom vooral en praat mee! Het congres start om 13:00 en vindt plaats in Het Huis in Utrecht. Aanmelden kan via www.laks.nl/curriculum. Zie je daar!

Pizza, Pizza, Pizza, Pizza!

Zin in om mee te praten over het onderwijs met pizza en veel gezelligheid? Kom dan naar het PizzaPanel op 16 november. Het begint om 17:00. Aanmelden via deze link!

MasterKla(a)s

Ben jij leerlingenraadlid? En heb je gedoe?
Verdient jouw schooldirecteur ook de roe?
Of is er gewoon iets wat je wilt weten,
over docenten, het rooster, het kantine-eten?
Scholieren ontmoeten, met wat koffie en thee?
Kom dan naar de MasterKlaas, dan maak je het mee!!

Je leest het goed! Op 13 december organiseren we een MasterKlaas (see what we did there?) voor leerlingenraadleden! De MasterKlaas is dé manier om in contact te komen met andere leerlingenraden in Nederland én tegelijkertijd superveel te leren. We blijven nog even in de sinterklaassfeer en zorgen voor kruidnoten! Hou je taai (taai)!

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier (max. 3 ll per leerlingenraad).

DELEN: