Je bent hier
Home Blog Terugblik op de herfst ALV

LAKS nieuws

Terugblik op de herfst ALV

Afgelopen zondag en maandag hebben we de herfst ALV gehad. Veel onderwijszaken, een interessante gastspreker, spannende stemmingen, maar ook gezelligheid! Ik ben nog niet helemaal bijgekomen, hoop dat jullie al wat slaap in hebben kunnen halen. Even op een rij:

Jaarplan

Allereerst is zowel het jaarplan, als ook de verantwoording van het bestuur ingestemd! Heel blij met jullie vragen uit interesse. We kunnen er nu echt mee aan de slag! Volgende ALV brengen we jullie weer op de hoogte van wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is.

SoCo

Op de ALV is ook de nieuwe sollicitatiecommissie gekozen (SoCo). De soco voor schooljaar 2018/2019 bestaat uit Sven Annen (oud bestuurslid), Max Patelski (oud SoCo-lid), Joyce van der Wegen (extern lid), Cato van Hoegee (lid), Fahad el Rahaui (lid) en Jordy Klaas (adviserd bestuurslid). De SoCo gaat nu een werkwijze schrijven en, vrij bijzonder, ook het pizza-panel raadplegen voor ideeën over de profielschets voor het nieuwe bestuur! De werkwijze presenteren ze de volgende ALV en daarna kan je je dan ook aanmelden voor het bestuur van volgend jaar!

ViSie

We hebben op de ALV ook een nieuwe commissie geïntroduceerd: de meerjarenvisie-commissie (ViSie). Zij gaan de komende periode aan de slag met een herziening van de meerjarenvisie (MJV) en presenteren die op de zomer ALV in 2019. Ze moeten ook leden raadplegen voor de MJV, dus jullie zullen hier nog over horen! Gekozen tot leden van de ViSie zijn: Martha van de Lindeloof, Mick Sloots, Marieke Verhulst en Andrea Sanders. Nogmaals gefeliciteerd!

Pizza-Panel

Het Pizza-Panel kan na de ALV weer van start gaan! Het pizza-panel is een groep leerlingen die het bestuur een keer in de zoveel tijd raadpleegd voor jullie mening, zodat we scholieren echt goed vertegenwoordigen. Het pizza-panel komt ongeveer 1 keer per maand samen op het LAKS-kantoor in Utrecht.  Zoals de naam verraadt: er is ook pizza en altijd gezelligheid achteraf! Je kan je hiervoor inschrijven op: www.laks.nl/pizzapanel

 

Andere dingetjes

De tweede dag kwam gastspreker Rene Kneyber langs om te vertellen over het onderwijs én om zijn nieuwe boek te overhandigen. Ik ben net begonnen en kan je nu al zeggen: het is een aanrader, ook voor je docenten en schoolleiders!
Daarnaast natuurlijk ook een gezellige avond gehad: levend Stratego als avondspel (mijn team heeft gewonnen, lekker gewerkt), vond het avondeten helaas wat minder, maar hoorde van Thijs (held van de ALV), dat de toetjes geweldig waren. O ja, nummer 73 heeft blijkbaar een naam?!

Voor nu:

Komende tijd staat er weer van alles op het programma: er staat een pizza-panel gepland op 16 november, komt er een congres aan op 8 november en de volgende ALV staat alweer gepland: 7 december! Om goed op de hoogte te blijven moet je ons even volgen op Insta: @LAKSstagram.

Al met al dus veel gedaan en veel geleerd. Ik vond het super! Dank jullie wel en tot snel!

Jordy Klaas

Voorzitter bestuur

DELEN: