Je bent hier
Home Blog De Maartnieuwsbrief

LAKS nieuws

De Maartnieuwsbrief

Daar istie dan! De maandelijks update van het reilen en zeilen binnen het LAKS. We praten je bij over de afgelopen maand en vertellen wat er de komende tijd op de planning staat!

Wat is er gaande?

Hoorrecht

Het is zover: Het ministerie gaat zich hard maken voor een hoorrecht. Dat betekent dat leerlingen die passend onderwijs nodig hebben straks mogen mee praten over wat ze nodig hebben. Klinkt superlogisch toch? Daarom knokken wij keihard voor een wet die ervoor zorgt dat er naar elke leerling geluisterd wordt. Heb jij ervaring met passend onderwijs en werd er heel goed of juist totaal niet naar jou geluisterd? Mail ons jouw verhaal. Dan gebruiken wij jouw ervaring anoniem voor de opzet van deze wet.

Lerarentekort

Vallen er bij jou veel lessen uit? Is er al maanden een docent ziek waardoor je geen goede lessen krijgt of merk je op andere manieren dat jouw school te weinig docenten heeft? Meld dit dan op lerarentekortisnu.nl. Deze website maakt een overzicht van de het aantal leraren wat we in Nederland tekort komen en wat daar de gevolgen van zijn.

Onderwijsstaking

We weten het, de zoveelste staking van de afgelopen tijd, maar er moet echt iets veranderen! Het onderwijs heeft meer geld nodig om de kwaliteit goed te houden., zodat onder andere de werkdruk voor docenten daalt en leerlingen en studenten meer aandacht kunnen krijgen. Ben je het daarmee eens? Teken dan de petitie!. Daarnaast gaan op 15 maart alle vormen van onderwijs (basisscholen, middelbare scholen, mbo, hbo en de universiteit) staken. Steun je docenten en staak mee!

ACTIEF WORDEN?

 

Kom Bellen?!

De Centrale Eindexamens komen er weer aan. Op 1 april beginnen de praktische- en digitale examens  op het vmbo en op 9 mei volgen de schriftelijke examens! Dat betekent dat eindexamenklacht.nl weer opengaat voor alle eindexamenkandidaten. Van 9 t/m 23 mei zitten er elke dag 10 scholieren bij ons op kantoor aan de telefoon om eindexamenkandidaten te helpen bij hun klachten en vragen! Wil jij hier een van zijn? Meld je dan aan!

Deel je kennis?!

Tijdens de eindexamens hebben we ook scholieren/studenten en docenten nodig die erg uitblinken in een bepaald vak. Met deze scholieren/studenten en docenten vormen we een team van “experts” die kijken of een klacht inhoudelijk klopt en kijken hoe lastig een bepaald examen nou eigenlijk echt was. Meer informatie? Kijk dan hier! Wil je je aanmelden? Dat kan via dit formulier.

AGENDA

22 MAART: Pizza, Pizza, Pizza, Pizza!
Vorig PizzaPanel was een succes! Zin om regelmatig mee te praten over het onderwijs met pizza en veel gezelligheid? Sluit je aan bij de pizzapanel groep! De eerste bijeenkomst is aanstaande vrijdag en begint om 17:00. Aanmelden via deze link!

12 APRIL: Onderwijsdebat
Op 12 april organiseren we een groot onderwijsdebat in het gebouw van CITO! Wil jij deelnemen met jouw debatteam (minimaal 5 en maximaal 10 leerlingen per team), meld je dan aan via deze link. Het debat zal over onderwijsthema’s gaan !

4 & 15 APRIL: Algemene Leden Vergadering
In April vindt de lente ALV plaats. Hierbij wordt het nieuwe bestuur verkozen. spannend moment dus! De ALV duurt twee dagen en vindt plaats in de StayOkay in Bunnik! Daar wil je bij zijn. Aanmelden via deze link.

DELEN: