Je bent hier
Home Blog Oprichting adviesraad ÉigenWijsheid

LAKS nieuws

Oprichting adviesraad ÉigenWijsheid

Op 2 juni is de adviesraad ÉigenWijsheid opgericht. ÉigenWijsheid vertegenwoordigt thuiszitters en jongeren die vastlopen in het onderwijs. Hieronder lees je meer over dit initiatief! 

Oprichting adviesraad ÉigenWijsheid

In Nederland gaan duizenden kinderen en jongeren niet naar school. In plaats daarvan zitten ze thuis. Een urgent probleem, dat ook steeds meer aandacht krijgt binnen het onderwijsveld.  Maar in de zoektocht naar oplossingen voor dit groeiende probleem wordt er altijd over- in plaats van met deze jongeren gepraat. Terwijl juist deze groep bij uitstek weet waar het huidige onderwijssysteem tekortschiet.

Ook als LAKS merkte we dat we te veel over- in plaats van met deze groep spraken. Het was dus lastig om hen écht goed te vertegenwoordigen. Het LAKS is daarom, in samenwerking met de Number5 foundation, bezig geweest om een vertegenwoordiging van thuiszittende leerlingen op te zetten. De vertegenwoordiging resulteerde in een adviesraad. Op 2 juni is Adviesraad ÉigenWijsheid, in samenwerking met het LAKS en de Number 5 Foundation, gelanceerd.

Hoe ziet de toekomst van de raad eruit? 

De adviesraad bestaat uit een diverse groep jongeren die allemaal hebben ervaren hoe het is om vast te lopen in het onderwijs. Momenteel is de raad zichzelf nog verder aan het ontwikkelen en professionaliseren. Aankomend jaar moeten hier grote stappen in worden gemaakt. Er ligt momenteel een projectplan op tafel. Hierin staat beschreven wat de ambitie is van de raad en wat ze nodig heeft om deze waar te maken. Het plan kan dus grote impact hebben op de toekomst van de raad.

Ook zal de raad aankomend jaar op zoek gaan naar wat ze voor het LAKS kan betekenen en andersom. Buiten kijf staat dat de vertegenwoordiging een verrijking is voor het LAKS. Het zal daarom belangrijk zijn om samen met hen thuiszitters een stem te geven en te kijken naar wat de thuiszitters nodig hebben

Voor meer info…

Eens in gesprek gaan met de raad? Of andere vragen over dit initiatief? Stuur een mail naar eigenwijsheid@laks.nl,  dan nemen zij contact met je op!

DELEN: