Je bent hier
Home Blog Minister Slob springt bij op eerste dag Examenklachtenlijn

LAKS nieuws

Minister Slob springt bij op eerste dag Examenklachtenlijn

Minister Slob springt bij op eerste dag eindexamenklachtenlijn LAKS

Tijdens de eerste dag van de centrale examens heeft minister Slob het LAKS geholpen bij de eindexamenklachtenlijn. Een aantal verbaasde scholieren én schoolleiders kreeg de minister aan de lijn. Verder leverde de eerste dag klachten op over onder andere geluidsoverlast door een krijsende pauw en een opvallend hoog aantal klachten over het examen wiskunde A voor de havo.

Tijdens de belronde van de minister voor basis- en voortgezet onderwijs waren een aantal grote examens nog bezig. Daardoor heerste er geen topdrukte aan de telefoon en kon hij een aantal klachten tot op de bodem uitzoeken. Zo belde de minister een verbaasde rector om na te vragen hoe het zat met signalen over geluidsoverlast. Ook sprak Slob, gehuld in een t-shirt met het logo van LAKS Examenklacht, uitgebreid met de vrijwillig bellende scholieren en organiserende bestuursleden Bibi Reiniers en Splinter van Loon. “Het was mooi om te zien hoeveel interesse de minister had voor wat we doen en hoe serieus de signalen die bij ons binnenkomen worden genomen”, aldus Bibi Reiniers, coördinator van de klachtenlijn.

Hoewel er maar liefst zes examens op het programma stonden, ging ongeveer de helft van alle klachten over het examen wiskunde A bij de havo. Bibi Reiniers: “Of daar echt iets aan de hand was, moet dus zeker verder worden uitgezocht”. Ook leverde de eerste dag van de examens al een aantal opvallende meldingen op: van overlast door een krijsende pauw tot een brandalarm bij een praktijkexamen. Ook was er een kandidaat die praktijkexamen moest doen met een lijmpistool, zonder dit ooit eerder te hebben gebruikt: het leverde hem een verbrande hand op. Bij het sluiten van de telefoonlijn om 19:00 hadden in totaal 18.000 kandidaten hun klacht met het LAKS gedeeld.

In totaal doen de komende twee weken zo’n 215.000 scholieren centraal schriftelijk eindexamen. Voor onregelmatigheden op school of inhoudelijke klachten bij de examens kunnen zij elke dag van 10:00 tot 19:00 terecht bij de klachtenlijn van het LAKS (030-7900900) en de hele dag op examenklacht.nl.

DELEN: