Je bent hier
Home Blog De DecemberNieuwsbrief

LAKS nieuws

De DecemberNieuwsbrief

Daar istie dan! De maandelijks update van het reilen en zeilen binnen het LAKS. We praten je bij over de afgelopen maand en vertellen wat er de komende tijd op de planning staat!

De afgelopen tijd…

WinterALV: Wat is er gebeurd?

Afgelopen vrijdag hebben we de winter algemene ledenvergadering gehad. We namen nieuwe leden voor de voortgangscommissie aan, besloten over de werkwijze van de sollicitatiecommissie en gingen in debat. Meer weten? Kijk dan hier. De volgende ALV is een spannende: Het nieuwe bestuur wordt verkozen! Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan.

In actie voor de toekomst!

Op 24 november kwamen we samen met 500 anderen in aktie tegen het schuldenstelsel. “Onderwijs is een recht, géén privilege” klonk het door Den Haag. Want de studielening mag geen manier zijn om aanstaande studenten te naaien voor de toekomst (Het voorstel geldt voor studenten die na 2020 beginnen met een opleiding, scholieren dus!). Helaas mocht het niet baten, vorige week heeft de tweede kamer ingestemd met het wetsvoorstel dat de rente op studieleningen verhoogd.

Thuiszitter?! We hebben je hulp nodig!

De afgelopen periode hebben we gesprekken gehad met thuiszitters. We proberen er namelijk achter te komen hoe we de juiste informatie kunnen geven om wegwijs te worden. Dus ben jij thuiszitter en zijn er begrippen rondom passend onderwijs die je niet begrijpt? Laat het ons weten en stuur ons een mail

VMBO-Tour

In november bezochten we acht vmbo-scholen in Nederland. We hebben spellen gespeeld en de leerlingenraden ontmoet en getraind. Ook hebben we de raden een marketingactie laten doen om hun bekendheid te vergroten. Hierbij hebben ze zadelhoesjes met de tekst “voel je nattigheid? – bel voor je klacht het LAKS of neem contact op met je leerlingenraad!” uitgedeeld. Leerlingen vonden dit erg leuk om te doen. Tot volgend jaar!

In de agenda…

 

14 December: Paarse Vrijdag

Op 14 december is het Paarse vrijdag! Dé dag om je steun voor gender- en seksuele diversiteit te tonen. Draag dus paars, verf een muur op school paars (alleen als het ook mag) en uit je solidariteit! Inspiratie nodig? kijk dan deze video!

21 December: Pizza, Pizza, Pizza, Pizza!

Vorig PizzaPanel was een succes! Zin om regelmatig mee te praten over het onderwijs met pizza en veel gezelligheid? Sluit je aan bij de pizzapanel groep! De eerste bijeenkomst is aanstaande vrijdag en begint om 17:00. Aanmelden via deze link!

 

DELEN: