Nieuw LAKS-bestuur verkozen

Op de algemene vergadering van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is op 14 april een nieuw bestuur verkozen. Het LAKS wordt volgend jaar vertegenwoordigd door zeven scholieren. Zij worden de komende maanden ingewerkt door het huidige bestuur en nemen vanaf 28 juni het stokje over.

 

 

In het nieuwe bestuur zijn na de voordracht van de sollicitatiecommissie de volgende personen verkozen: Pieter Lossie uit Harmelen als voorzitter van het bestuur. Fierke Koolen uit Heiloo als secretaris van het bestuur. Lucas van de Vijver als penningmeester en de algemeen bestuursleden: Sara Korving (Rotterdam), Jens Gigase (Weert), Nienke Luijckx (Amersfoort) en Corlien Douma (Zoetermeer). Komend voorzitter Pieter Lossie: “We zijn erg blij dat we verkozen zijn en hebben heel veel zin om volgend jaar de leerlingen van Nederland te vertegenwoordigen. Nu gaan we onze plannen maken om ons volgend jaar optimaal in te kunnen zetten.”

In de periode tot de wissel op 28 juni wordt het nieuw verkozen bestuur ingewerkt. Vanaf de wissel zijn ze daadwerkelijk bestuur en kunnen ze aan de slag met het maken van plannen en deze een jaar lang uitvoeren. Huidig LAKS-voorzitter Jordy Klaas: ‘Het is belangrijk dat we hard aan de slag gaan om het nieuwe bestuur goed in te werken, zodat zij direct goed van start kunnen en ook een geweldig jaar van kunnen maken.’