Een dag van een LAKS bestuurslid

De ervaringen

Hier enkele bestuursleden over wat een dag in het leven van een LAKS bestuurslid nou precies inhoud.

Bibi's dag

Hoi! Ik ben Bibi Reiniers, algemeen bestuurslid bij LAKS. Vandaag neem ik je mee met mijn dag als bestuurslid. Ik heb een aantal portefeuilles waaraan ik werk, namelijk  vmbo, Vavo, doorstroom, toetsen en examens en de EEKL.  

06:00 – Om 6:00 gaat mijn wekker al! Ik sta op, ga douchen en ontbijten en doe vervolgens nog wat huiswerk voor school zodat ik goed voorbereid de lessen in kan gaan. 

08:15 – Om 08:15  haast ik me de deur uit en fiets ik naar school. Ik heb geluk dat mijn school echt superdicht bij huis is, dus ik ben er zo. Dan is het tijd voor kunsttheorie en ga ik vervolgens door naar een blokuur  geschiedenis.  

11:00 – Nadat ik een aantal lessen heb gevolgd, fiets ik snel naar huis en dump ik mijn zware schoolboeken daar. Daarna ga ik direct door naar het station en pak ik de trein richting Utrecht om naar kantoor LAKS te gaan! 

12:15 – Ik ben inmiddels op kantoor aangekomen en pak rustig nog wat koffie. Dan start ik mijn computer op en werk ik mijn mail bij. Ook lees ik nog wat stukken door en bereid ik me vervolgens voor op een kennismaking met de inspectie van onderwijs die ik straks heb. 

14:00 – Ik heb een kennismaking met de inspectie van onderwijs. Dit is gewoon op kantoor, dus ik hoef niet te reizen.  

15:30 – De kennismaken is afgelopen en ik loop even een rondje rond Utrecht voor een pauze 

16:00 – Ik ga nu koffie drinken met Jordy en praten over wat ik de afgelopen tijd heb gedaan en hoe alles veder gaat  

17:30 – Ik heb veder geen afspraken staan en pak de trein naar huis 

18:30 – Ik ben thuis en ga gezellig met mijn familie avondeten, dan maak ik nog een korte wandeling met mijn hond.  

20:00 – Nu is het tijd om wat voorbereidingen te doen  voor een Vavo project waarmee ik bezig ben. Ik pak mijn laptop en ga lekker aan de slag 

21:00 Huiswerk tijd!  

22:30 Ik lees een boek voor school en ga slapen