Je bent hier
Home Leerlingenraad training LED op jouw school?

LED op jouw school?

Het is belangrijk dat scholieren meepraten over het functioneren van hun docenten. Dit zorgt er namelijk voor dat leerlingen gemotiveerder naar school gaan, docenten zichzelf blijven verbeteren en de resultaten van leerlingen beter worden. Denk jij wel eens over LED? Deze drie stappen kunnen je helpen:

1. Check wat er op jouw school aan LED wordt gedaan!
Veel scholen doen al aan een vorm van LED. In de wet staat namelijk dat leerlingen in de medezeggenschapsraad daar over mogen meebeslissen. Niet iedereen is daarvan op de hoogte. Ga eens op onderzoek uit om erachter te komen wat jouw school aan LED doet. Wist jij bijvoorbeeld dat leerlingen (in de MR) advies mogen geven over de aanstelling en het ontslag van de directeur?

2. Ga in gesprek over LED  met de MR, docenten en de directeur
LED werkt het beste wanneer iedereen op school het ermee eens is. Denk bijvoorbeeld aan de docenten of de schoolleiding. Willen jullie dat er meer met LED wordt gedaan op school? Bedenk dan met de leerlingenraad hoe LED op jullie school eruit kan zien. Gebruik ons handboek als voorbeeld. Ga daarna in gesprek met de MR, docenten en de schoolleiding. Kunnen zij zich in het plan vinden? Of hebben zij nog andere ideeën over LED? Noteer deze. En maak vervolgens een voorstel voor je schoolleider.

3. Evalueer de docenten op jouw school
Kijk eens naar de woorden in het bestand hieronder. Hebben jouw docenten ook deze goede eigenschappen? Zo niet, wat kunnen ze dan beter doen? Praat niet alleen maar over jouw docenten, maar evalueer ze ook!

 

Een goede docent?!

Download de flyer!
Deel dit bericht
DELEN: