Je bent hier
Home Blog LAKS: sluiten scholen zorgt voor gemengde gevoelens onder scholieren

LAKS nieuws

LAKS: sluiten scholen zorgt voor gemengde gevoelens onder scholieren

Minister Bruins en minister Slob bevestigden zondagavond het verwachte nieuws dat alle basis- en middelbare scholen zullen sluiten vanaf maandag 16 maart tot en met 6 april. Dit nieuws zorgt voor veel onrust en gemengde gevoelens onder scholieren.

“Om te zorgen dat scholieren niet het slachtoffer worden van de omstandigheden, is het van groot belang dat er gekeken wordt naar een hoogwaardig onderwijsalternatief en extra compensatiemogelijkheden”, aldus Pieter Lossie, voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. In een enquête van het LAKS onder duizenden scholieren geeft ongeveer de helft van de scholieren aan zich zorgen te maken over de status van zijn of haar toetsen en eindexamens door het sluiten van de scholen. Lossie: “We begrijpen dat er veel vragen zijn en veel nog onduidelijk is. Wij verwachten dat het kabinet zo snel mogelijk met plannen komt om scholieren antwoorden op hun vragen te geven.”

De minister van medische zorg en de minister van onderwijs geven aan rekening te willen houden met eindexamenleerlingen. Het LAKS vindt het goed om te horen dat eindexamenleerlingen prioriteit hebben. De komende tijd zal blijken of er ook daden aan verbonden worden.

Grote zorgen onder middelbare scholieren heersen vooral onder examenkandidaten. Lossie: “Vanaf 30 maart zouden de digitale- en praktijkexamens van het vmbo kunnen worden afgenomen. Dat dit nu in veel gevallen moet worden uitgesteld zorgt voor onrust onder de examenleerlingen. Wij roepen daarom scholen en het kabinet op om duidelijk te communiceren naar leerlingen met betrekking tot deze kwestie. De kwaliteit van communicatie van de overheid en de scholen richting scholieren is op het moment ondermaats blijkt uit onze enquête, daar moet de komende tijd aan gewerkt worden”, aldus Lossie.

DELEN: