De Rekentoets

“ Het LAKS wenst
je veel succes met
de rekentoets! ”

Wat is de rekentoets?

De rekentoets is enkele jaren geleden ingevoerd in het voortgezet onderwijs omdat de rekenvaardigheid van scholieren afnam. Inmiddels is de toets een verplicht onderdeel voor alle leerlingen, maar het cijfer telt (nog) niet mee voor je diploma. Je maakt de toets digitaal en maakt verschillende vragen waarin wordt gekeken hoe goed je om kan gaan met aftrekken, delen, percentage, optellen en vermenigvuldigen. Ook moet je rekenen met verhoudingen, meten en verbanden. De moeilijkheidsgraad van de toets verschilt op de verschillende niveaus.

De rekentoets wordt afgenomen in het voorlaatste en laatste jaar van het voortgezet onderwijs. Dit jaar heeft elke school drie perioden om de rekentoets af te nemen:

  • periode 1: maandag 7 januari t/m zondag 20 januari 2019
  • periode 2: maandag 4 maart t/m zondag 17 maart 2019
  • periode 3: maandag 27 mei t/m zondag 9 juni 2019

Heb je een vraag over de rekentoets?

Is er iets wat je wilt weten over de rekentoets? Kijk dan bij de veelgestelde vragen onder het kopje rekentoets. Daar hebben we de meest gestelde vragen over de rekentoets voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@laks.nl

Heb je een klacht over de rekentoets?

Vul dan dit klachtenformulier in! We zullen dan zo snel mogelijk kijken wat we voor je kunnen doen. De hoeveelheid klachten over de toets heeft geen invloed op je cijfer. Voor ons is het belangrijk dat je je klacht zo specifiek mogelijk maakt (vraagnummer, niveau, soort toets, wat ging er precies fout). Dan kunnen wij namelijk beter kijken wat we voor je kunnen doen!