Je bent hier
Home Blog Persbericht Het LAKS werkt Kamerleden in met ‘Op weg met het LAKS’!

LAKS nieuws

Het LAKS werkt Kamerleden in met ‘Op weg met het LAKS’!

Het LAKS heeft begin dit jaar een inwerkdocument gestuurd aan alle Kamerleden: Op weg met het LAKS!  

Met dit inwerkdocument wil het LAKS de nieuwe Kamer op weg helpen met de randvoorwaarden voor goed onderwijs. Zonder goede randvoorwaarden voor het onderwijs lopen we het gevaar dat leerlingen zich niet thuis voelen op school, geen kwalitatief goed onderwijs kunnen volgen, niet de juiste middelen hebben om onderwijs te volgen en zich daardoor niet goed kunnen ontwikkelen.  

Het LAKS kan zich voorstellen dat nieuwe Kamerleden die zich nog niet eerder bezig hebben gehouden met het onderwijs, best wat hulp kunnen gebruiken om zo door de bomen het bos weer te zien. Daarom heeft het LAKS overzichtelijk gemaakt, per onderwijsthema, wat hun visie is. Zo schrijft het LAKS onder andere over gelijkwaardig onderwijs, onderwijs aan nieuwkomers, vmbo en praktijkonderwijs, onderwijs in Caribisch Nederland en leerlingenwelzijn. Het LAKS sluit ieder hoofdstuk af met concrete aktiepunten, hierboven zie je daar een aantal voorbeelden van.  

Ben je geïnteresseerd geraakt, wil je het inwerkdocument lezen en/of wil je graag met het LAKS in gesprek over deze onderwerpen? Neem gerust contact op!  

DELEN: