Je bent hier
Home Blog De NovemberNieuwsbrief

LAKS nieuws

De NovemberNieuwsbrief

Daar istie dan! De maandelijks update van het reilen en zeilen binnen het LAKS. We praten je bij over de afgelopen maand en vertellen wat er de komende tijd op de planning staat!

De afgelopen tijd…

We gaan demonstreren?!

Misschien staat het ver van je af, maar als jij straks gaat studeren krijg je geen basisbeurs. Studenten die vóór 2015 aan hun studie begonnen kregen ronde de 280 euro per maand, inmiddels moet je dit bedrag lenen. Dit zorgt ervoor dat aankomende uitwonende studenten minstens 10.000 euro mislopen en dat de gemiddelde studieschuld bij afstuderen wordt geschat op 26.000. Daarnaast zijn de beloftes die gedaan zijn bij de invoering van het leenstelsel niet nagekomen: de rente gaat omhoog en de kwaliteit van het onderwijs gaat er niet op vooruit. Tijd om onze stem te laten horen!

Wat gaat er gebeuren?

Op 24 november gaan we samen met FNV-Jong, ROOD, JOB en de LSVb naar Den Haag! We verzamelen om 13:00 op Lange Voorhout en lopen daarna door Den Haag.

Ga je mee?

Om echt een punt te kunnen maken is het belangrijk dat er zoveel mogelijk scholieren en studenten aansluiten. Je kan je aanmelden via het facebook-evenement. Is Den Haag voor jou te ver? Meld je dan aan voor de bussen. Dan regelen wij het vervoer!

WHAT THE VAK?!

Afgelopen donderdag was het zo ver! Met een leuke enthousiaste groep scholieren en docenten hebben we ons gebogen over de curriculumherziening (Curriculum.nu). Wat leer je nou eigenlijk? Wat moet er veranderen? En vooral: wat zou je willen leren? Daar draaide het om! Binnenkort delen we de resultaten van deze middag met jullie. Benieuwd naar hoe het was? Bekijk dan de aftermovie hierboven!

Op de agenda…

16 November: Pizza, Pizza, Pizza, Pizza!

Zin om regelmatig mee te praten over het onderwijs met pizza en veel gezelligheid? Sluit je aan bij de pizzapanel groep! De eerste bijeenkomst is aanstaande vrijdag en begint om 17:00. Aanmelden via deze link!

30 November: Thuiszittersbijeenkomst!

Helaas is het onderwijs niet voor iedereen passend. Daardoor zitten er om verschillende redenen scholieren thuis. Speciaal voor hen organiseren we op 30 november een thuiszittersbijeenkomst. We gaan gezellig lunchen en praten over het lastige taalgebruik dat in gesprekken over thuiszitten wordt gebruikt,  maar het is natuurlijk ook een leuke manier om andere thuiszitters te ontmoeten. Wil jij ook komen? Schrijf je hier in!

7 december: Algemene Ledenvergadering

Op vrijdag 7 december hebben we weer een Algemene Ledenvergadering! Er worden drie nieuwe voortgangscommissieleden aangenomen en de sollicitatiecommissie zal haar werkwijze presenteren! Handig om bij te zijn als je bestuur wilt worden ;)! Aanmelden kan hier!

13 december; Masterkla(a)s

Ben jij leerlingenraadlid? En heb je gedoe?
Verdient jouw schooldirecteur ook de roe?
Of is er gewoon iets wat je wilt weten,
over docenten, het rooster, het kantine-eten?
Scholieren ontmoeten, met wat koffie en thee?
Kom dan naar de MasterKlaas, dan maak je het mee!!

Je leest het goed! Op 13 december organiseren we een MasterKlaas (see what we did there?) voor leerlingenraadleden! De MasterKlaas is dé manier om in contact te komen met andere leerlingenraden in Nederland én tegelijkertijd superveel te leren. We blijven nog even in de sinterklaassfeer en zorgen voor kruidnoten! Hou je taai (taai)!

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier (max. 3 ll per leerlingenraad).

DELEN: