Je bent hier
Home Blog De minister komt weer bellen!

LAKS nieuws

De minister komt weer bellen!

Betreft: uitnodiging bezoek minister Arie Slob aan het LAKS

Het LAKS organiseert in mei de 32e eindexamenklachtenlijn (EEKL) voor alle middelbare scholieren die hun centraal schriftelijk eindexamen afnemen (ruim 215.000).  De examenperiode is een spannende tijd voor alle scholieren, die in april en mei over de drempel van het examen stappen en uitkijken naar een vervolgopleiding, tussenjaar of een baan.

Het LAKS ontvangt en registreert alle klachten en vragen. Ook grijpen we in wanneer nodig. We inventariseren klachten en koppelen – als er fouten zijn ontdekt – die terug aan het College van Toetsen en Examens en de Inspectie van het Onderwijs. Zo hopen we dat elke leerling kan rekenen op een eerlijk en goed examen.

Op donderdag 9 mei komt Arie Slob, de minister voor het voortgezet onderwijs, ons daarbij helpen op het kantoor in Utrecht. Tussen vier en vijf neemt hij zelf klachten aan van examenkandidaten.

Graag wil het LAKS hier aandacht aan besteden. Dat kan uiteenlopen van een rapportage over het bezoek van de minister, inhoudelijke bijdrages over de examens, de klachten van leerlingen, maar ook leuke artikelen die meer gaan over de beleving van de examens door scholieren. Zo ontving het LAKS in 2018 bijvoorbeeld klachten over springkussens op het schoolplein, leerlingen die door hun stoel zakten, fanfares en zelfs misselijke scholieren.

We zouden het heel leuk vinden als u bij ons op bezoek komt, al dan niet tijdens het bezoek van de minister.

Wilt u aangeven of u bij het bezoek van de minister aanwezig kunt zijn, of anderszins wilt schrijven over de eindexamenklachtenlijn?

 

Met vriendelijke groeten,

 

Bibi Reiniers

06 – 42 60 44 86

bibi@laks.nl

A: Drieharingstraat 6, 3511 BJ, Utrecht

DELEN: