Je bent hier
Home Agenda Zuchten*(d) naar school – een event over motivatie
Laden Agenda items

Event

« Alle Agenda items

  • Dit agenda item is voorbij.

vr 24 sep om 19:30 - 22:00

Gegevens

Datum:
vr 24 sep
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Online

Zuchten*(d) naar school

*verlangen, heel graag willen

Een serie bingewatchen, nog even een level halen van een spel, van dat ene filmpje eindeloos doorklikken naar andere filmpjes, urenlang oefenen om dat ene detail in een TikTok voor elkaar te krijgen. Of misschien keer op keer op het doel schieten om een mooie goal te maken, de perfecte smokey eyes oefenen voor de spiegel, je eigen kleding ontwerpen en aanpassen tot dat het écht bij je past, bij de sportschool drie keer per week zwoegen om je goed te voelen (en goed eruit te zien).

Dit zijn voorbeelden van dingen die we doen omdat we ze leuk vinden, of er de beste in willen worden, dingen waarbij we onze creativiteit kwijt kunnen, waarbij de tijd vliegt zonder dat we het doorhebben en waar we naar zuchten als we minder leuke dingen, zoals schoolwerk, aan het doen zijn.

Hoe komt het dat we ons voor deze dingen zo gemakkelijk kunnen motiveren? Zou dat ook voor school kunnen? Hoe zou je kunnen zuchten naar school?

Kom naar ons digitale event op 24 september, 19:30-22:00 uur, en vertel ons wat jou motiveert en demotiveert.

Tijdens dit event zullen we je ook veel vertellen over hoe school en hobby’s je (de)motiveren, zodat jij wat meer leert over jouw motivatie en kom je erachter of jouw school en leraren al motiverend bezig zijn. Alles wat we van jou en de andere deelnemers leren, zetten we in om onderzoek te doen naar hoe we school motiverender kunnen maken, geïnspireerd door bijvoorbeeld hoe spellen en games werken. En als we het onderzoek gaan doen, kan je mee blijven denken en de lessen die we leren al direct inzetten op jouw school!

Het is echt super leuk!

Het event vindt plaats online in de spelwereld gather.town, zodat het zo makkelijk mogelijk is om mee te doen vanuit huis. Deelname aan het event is gratis.

Aanmelden voor Zuchten*(d) naar school

We hopen je de 24e te zien!

LAKS en Motivation2Learn**

 

 

 

 

 

 

 

**= Motivation2Learn is een nationale samenwerking van onderzoekers, scholen, overheidsinstellingen en bedrijven om middelbare scholen in Nederland motiverender te maken.

Deel dit bericht
DELEN: