Je bent hier
Home Blog LAKS, FNV, NJR: Jongeren claimen plek aan tafel na oproep Rutte

LAKS nieuws

LAKS, FNV, NJR: Jongeren claimen plek aan tafel na oproep Rutte

Tijdens de persconferentie van dinsdag 19 mei gaf minister-president Rutte aan dat jongeren moeten kunnen meepraten over de impact van de coronacrisis. ‘Wij vinden het belangrijk dat juist jullie daarover gaan meedenken, want het gaat uiteindelijk om jullie toekomst”, zo sprak de premier richting jongeren. Een oproep die zeer terecht is omdat deze generatie in deze crisis nog steeds ondervertegenwoordigd is in besluitvorming en de media. Daarom hebben het LAKS, FNV Young & United en de NJR de handen ineengeslagen om invulling te geven aan de oproep van de premier.

Opvallend is dat de premier aangaf graag de stem van jongeren mee te nemen in het beleid, maar hij hier geen verdere actie aan koppelde. Daarom gaan de jongerenorganisaties het kabinet nu helpen. “We hebben de ambitie om een groep van jongerenorganisaties samen te stellen die ideeën van jongeren uit het hele land verzamelt. Op basis daarvan zullen we advies aan het kabinet kunnen uitbrengen”, zo licht NJR-voorzitter Floor Brands toe.

“Juist in deze tijden van crisis is het belangrijk dat jongeren samen optrekken. Onze toekomst staat op het spel, bijvoorbeeld als het gaat om onderwijs en arbeidsmarkt. Wij nemen de handschoen van de premier graag op zodat jongeren niet het slachtoffer worden van deze crisis”, zegt Bas van Weegberg, voorzitter FNV Young & United.

Pieter Lossie, voorzitter van het LAKS: “Als jongerenorganisaties vragen we het kabinet dan ook om aan dit initiatief vanuit de jeugd gehoor te geven. Het kabinet zegt graag jongeren serieus te willen meenemen in verdere besluitvorming, wij bieden nu de mogelijkheid om invulling te geven aan die wens. Wij zien de formele uitnodiging van de premier dan ook graag tegemoet.”

De drie jongerenorganisaties willen snel meer organisaties en individuele jongeren betrekken bij het initiatief. Zo kan het kabinet rekenen op een breed gedragen jongerenvisie rond de uitdagingen van de coronacrisis. Jongeren met goede ideeën kunnen tot die tijd al hun ideeën op sociale media delen door de hashtag #jongerenaanzet te gebruiken.

DELEN: