Nieuws

12 September 2016

LAKS en Onderwijs2032: Geef jouw mening over het onderwijs van de toekomst

Vanaf vandaag worden scholieren, ouders en lerarenopleiders benaderd om een vragenlijst in te vullen over het advies van Platform Onderwijs2032. Met deze peilingen bevragen LAKS, Ouders & Onderwijs en VELON hun achterban over hoe zij denken over onderdelen uit het advies, wat zij belangrijk vinden. Naast deze vragenlijsten, worden in gesprekken de vragen verder uitgediept. Wat vinden scholieren, ouders en lerarenopleiders van het advies? Wat gebeurt al in de onderwijspraktijk? Wat zijn ervaringen? Wat willen zij aan Onderwijs2032 meegeven?

Inmiddels hebben alle scholen in Nederland een mail ontvangen met een link naar de vragenlijst? Niet gehad? Laat het ons weten, dan sturen we hem naar je toe!

Ook leuk: eerder kwam een groep scholieren al samen om na te denken over het advies. De komende weken gaan zij peilen wat de scholieren op hun eigen school daar van vinden. Op die manier brengen we de mening van scholieren zo goed mogelijk in kaart!

 

Inmiddels zijn de vragenlijsten gesloten

Reageren?
Je e-mailadres wordt niet getoond. En we gaan netjes met je gegevens om!
Reacties:
 • 13 January 2018
  Demi Veger
  Hallo,

  Ik zou graag de volledige vragenlijst inzien, indien dit mogelijk is?

  Groetjes Demi
 • 30 March 2017
  idk
  je moet niet nr school gaan en de hele dag jonko roken :?
 • 9 November 2016
  Lol
  Pauze 40min
 • 3 October 2016
  Dikke Fendt
  Ik vin helemaal mooi
 • 3 October 2016
  Dikke John Deere
  skoele kan mooi opbokk'n
 • 30 September 2016
  Koen
  Ik wil liever 1 pauze van 15-20 minuten en dan voor de rest geen pauze zodat we dan 1 uur eerder uit zijn.
 • 27 September 2016
  youssra
  De roosters moeten kloppen!
 • 27 September 2016
  sheriff
  Ik vind dat wannneer je om drie uur vrij bent en je hebt de volgende dag een so of pw dat je dan een uur eerder vrij bent om kwart over twee dus
 • 26 September 2016
  ik
  Ik vind de kleine pauzes bij ons op school te kort. We hebben namelijk een pauze van 15 minuten waarin we worden verwacht te hebben gegeten, gedronken, geplast, al onze boeken uit ons kluisje hebben gehaald, ons haar goed hebben gedaan en hebben geklets, en dan worden we ook nog 5 minuten later uit de les gelaten en worden we verwacht 5 minuten eerder te komen. Fijn 5 minuten pauze. Heb er niets aan.
 • 23 September 2016
  Leon te Walvaart
  leeraren hebben officieel het recht niet om leerlingen langer op school te houden toch gebeurt dit veel.
 • 20 September 2016
  lily
  ik zou het fijn vinden als er in de daltonlijsten bij staat welke docent wat voor les geeft.
 • 20 September 2016
  Ik ben mijn naam vergeten.
  we hebben meer chille leraren nodig, meer vrije dagen/vakantiedagen. hoe meer chille leraren hoe beter er gewerkt word, meer vrijheid, geen tussenuren maar die lessen erna uitval hebben, meer digitaal gaan werken dan die saaie boeken, de uitleg is wel goed maar niet iedereen let op als hij geen grapjes tussendoor maakt. nieuwe gebouw. ik vind het leuk om youtube videos te maken... misschien kunnen we er een project over maken en een kanaal maken met je eigen leuke videos met een punt
 • 19 September 2016
  Sjon de boven
  Je moet meer vrijheid hebben om je mening te uiten, ook moeten ze je niet de hele tijd van die nutteloze tekstboeken laten lezen en gewoon zelf dingen uitvinden. Want ik kan wel een tekstje uit mijn geschiedenisboek lezen maar ik weet niet eens als het zeker waar is pas als je het zelf hebt onderzocht kan je er uitspraak overdoen.
 • 19 September 2016
  dikke banaan
  dikke bananen zijn erg lekker

  doei
 • 19 September 2016
  Alisha van den Hoogen
  geen opmerkingen.
 • 19 September 2016
  Jan piet hein
  Haha. Doei kut school
 • 18 September 2016
  vissie
  regels die ik goed vind als die er komen

  1. je mag zelf over het schooljaar min. 3 extra vrije dagen kiezen.
  2. de leraren moeten beter kijken naar de individuele leerling en niet denken dat 1 hele klas hetzelfde vind/denkt
  3. leerlingen hebben het recht om tegen de leraar te zeggen dat ze iets onterecht vinden
 • 18 September 2016
  Jesse
  Leerlingen zouden standaard het 1e uur vrij moeten hebben zodat de hersenen van leerlingen beter en actiever mee zullen werken, met vakken die niet heel belangrijk zijn voor de vervolg opleiding mogen de uren ingekort worden of een uur minder les voor gegeven worden, of het laten vervangen door een les dat wel belangrijk is voor de vervolg opleiding.

  Als op school een keertje je rooster 2-8 is met het 6e en 7e uitval zou het 8e uur standaard uit moeten vallen of naar 1 van de uitgevallen uren verplaatst moeten worden, het is compleet zinloos om 2 tussen uren met een pauze erbij niks te kunnen doen.
 • 16 September 2016
  senne
  voor makkelijke vakken kan je 1 uur minder hebben. en het leerwerk van duits gaant te snel en is te veel, frans gaat wel.
 • 16 September 2016
  AnonymouseMouse123
  Ik wil graag langere pauze's
 • 15 September 2016
  kerelman
  paramaribo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 15 September 2016
  zaza
  Ik zou graag minder tussenuren verspreid over de dag willen. Soms heb ik 2 uur les en 3 tussenuren. Het zou veel fijner zin als de lessen opgeschoven zouden worden, al snap ik dat het soms roostertechnisch niet mogelijk is.
 • 14 September 2016
  A.B
  Ik zou graag willen dat de eerste lessen iets later beginnen. Het is namelijk moeilijk concentreren als het nog erg vroeg is. Of tenminste dat er geen toetsen worden gegeven vroeg in de ochtend dat zou al beter zijn. Kan iedereen zich beter concentreren omdat het al iets later op de dag is.
 • 14 September 2016
  lisa
  Ik vind dat we 4 dagen in de week tot de achtste uur hadden, want dan hebben we de aantal uren wat we moeten hebben en kunnen wij elke week een dagje extra vrij. Ik stel voor dat wij die dag vrij hebben op woensdag. Want dan heb je een break midden in de week en kan je goed uitrusten en veel leren. Zo worden de resultaten van school ook beter.

  Daarnaast vind ik ook dat wij niet naar lessen hoeven te komen als je heel goed bent in een vak en je ook dan wel moet tonen dat je bij bent en dat je het begrijpt.

  Ik vind het ook belachelijk dat je af en toe zoveel verdeelde tussenuren hebt, waardoor je zolang extra op school bent. Ik vind dus als je veel tussenuren hebt en je, je huiswerk hebt gemaakt en laat zien, dat je niet naar de les hoeft te komen.


  De pauzes mogen ook wat langer want heb het gevoel of je niet tot rust kan komen.

  Ook mogen leraren ook geen dingen afpakken want het is niet hun eigendom. Ook vind ik dat leraren niet hypocriet mogen doen want zij zeggen bijvoorbeeld je mag niet op je telefoon in de les en dan doen ze het zelf, zo ook met eten. Zij moeten ook een goede voorbeeld geven.


  We moeten sowieso meer vrije of vakantiedagen hebben, want we krijgen zoveel huiswerk en toetsen enzo dat we er gewoon niet van kunnen slapen en we komen ook gewoon niet aan onze rust. Doordat we zo weinig vakantie hebben melden de meeste linden zich nepziek omdat we gewoon rust nodig hebben die we niet krijgen door school.


  Ik vind ook dat school iedere kind als individu moet behandelen want ik krijg best veel te maken met huiselijk geweld en dan maakt de leraar een grap van WAT HEB JIJ NOU GEDAAN. Weer zeker ruzie uitgelokt terwijl de leraar niet wist wat we gebeurt Was en ik vroeg toen met een brok in me keel of ik naar de wc mocht en toen moest ik huilen.
  Zij moeten als docenten weten dat er heel veel kinderen zijn met problemen en dat ze al veel te verwerken hebben en dan krijg je commentaar op dat je dit en dat niet goed doet terwijl sommige kinderen zoveel ernstige problemen hebben dat gewoon heel veel invloed heeft op school resultaten.
  En kinderen gaan echt niet via een papiertje invullen of zeggen wat er gaande is in hun leven. Dus probeer op te Letten wat je tegen een leerling zegt of neem diegene apart en vraag of er iets thuis aan de hand is en niet iedereen zal eerlijk zijn. Maar toon interesse
 • 13 September 2016
  Maarten
  Het was super leuk en leerzaam! Hopelijk word het in oktober ook zo tof!
 • 13 September 2016
  CrepBot078
  graag wil ik graag dat de toetsuren geschrapt worden en minder toetsen
 • 13 September 2016
  R.B.
  Voor vakken die je te makkelijk vindt, mag je, in overleg met de docent, 1 van de lessen overslaan.
 • 13 September 2016
  Kaatje
  ik wil graag dat het gebouw verbeterd wordt en ik wil dat er maar 2 toetsen per week gehouden mogen worden maakt niet uit of het repetities zijn of so's
 • 13 September 2016
  Wassima
  ik als wolfert dalton leerling zou graag willen dat het sanitair verbeterd wordt
 • 13 September 2016
  Dané
  Ik dané wil graag dat de lessen wat korter duren en de pauzes langer