Je bent hier
Home Corona Wat gaat er gebeuren met de eindexamens 2021?

Informatie

Corona, Eindexamens

?

Wat gaat er gebeuren met de eindexamens 2021?

Veel examenleerlingen hebben de laatste tijd het LAKS benaderd met de vraag: wat gaat er gebeuren met de aankomende eindexamens? Veel van jullie blijken zich zorgen te maken en het gevoel te hebben niet goed te worden voorbereid op de (school)examens. LAKS deelt jullie zorgen! Wij zijn daarom druk in gesprek met het ministerie en andere onderwijspartijen om te kijken wat de beste mogelijke oplossing voor de eindexamens 2021 zou zijn. Wij proberen jullie zo goed mogelijk hierover op de hoogte te houden. Volg ons op @laksstagram op Instagram, dan ben je altijd als eerste op de hoogte! 

Dit is wat we er nu over weten:  

  • Voor de kerstvakantie verwachten we vanuit het ministerie een update over de eindexamens 2021Er zijn verschillende oplossingen en suggesties bedacht en daar zal zo spoedig mogelijk een keuze uit gemaakt worden.  
  • Voor de praktijkexamens is er al een besluit genomen: de centrale praktijkexamens gaan dit jaar niet door, maar de eindtermen van de praktijkvakken vervallen niet. Deze zullen nu door middel van schoolexamens getoetst worden. Dit naar aanleiding van de grote achterstanden bij praktijkvakken door de uitval van veel lessen. 
  • De periode waarin de flexibele digitale centrale examens BB en KB afgenomen worden is verlengd tot en met 23 juli 2020. 
  • Het LAKS is bezig met een enquête onder scholieren met als centrale vraag waar eindexamenleerlingen momenteel tegenaanlopen. De resultaten van de enquête zullen te zijner tijd vrijgegeven worden.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS