Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
  • De luistertoetsen waren veel te moeilijk en niet te horen, kan het LAKS daar iets aan doen?

   Nee, het LAKS kan hier niks aan doen. De luistertoetsen vallen namelijk onder de schoolexamens, en daarvoor zijn geen landelijke regels. Iedere school stelt zelf de regels op, en bepaalt zelf welke toets haar leerlingen moet maken en hoe deze wordt nagekeken.
   Veel scholen kiezen voor de luistertoetsen van het Cito. Het Cito bepaalt na afloop van de examens aan de hand van een steekproef van nagekeken toetsen wat de norm wordt. Daarin wordt dus al rekening gehouden met hoe de toets is gemaakt. Scholen mogen bovendien zelf beslissen of ze zich aan de norm houden.
   Als je hele klas de luistertoets te moeilijk of van slechte kwaliteit vond, kun je samen bij de directie aankloppen. Naar een grote groep zullen ze eerder luisteren. Misschien dat ze dan besluiten om bij het nakijken een soepele norm te hanteren.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS