Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
  • Wat kan een leerlingenraad nou helemaal bereiken?

   Een school is niet verplicht om een leerlingenraad te hebben. De schoolleiding hoeft dus niet te luisteren naar de leerlingenraad. Toch kan ook een leerlingenraad invloed uitoefenen op het beleid en de sfeer binnen een school. Ten eerste kan de leerlingenraad de MR-leerlingen op de hoogte houden van wat er speelt en leeft onder leerlingen. 
   Daarnaast kan de leerlingenraad zelf plannen schrijven en ideeën aandragen. Soms kan een leerlingenraad ook leuke acties organiseren waaraan alle leerlingen kunnen meedoen!
   De meeste leerlingenraden houden zich ook bezig met het organiseren van activiteiten. Daarbij kun je denken aan een schoolfeest, een goede doelen actie, de schoolkrant of een sportdag.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS