Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
    • Kan de school roken binnen en buiten het gebouw verbieden?

      Binnen de school moet het zelfs verboden zijn. Je school is een openbare ruimte. In openbare ruimtes is het niet toegestaan te roken. Dit geldt niet in de buitenlucht. Het bestuur van je school heeft echter het recht roken te verbieden op het schoolplein (de schoolregels). De school bepaalt wie er wel mag roken en wie niet. Scholen kunnen voor docenten (werknemers) een beperkte ruimte toestaan waar zij kunnen roken. Als roker heb je niet het recht een ruimte op te eisen.

      Dit gaat echter wel veranderen. Op 2 februari 2016 heeft de Tweede Kamer besloten dat het vanaf 1 januari 2020 wettelijk verboden is om te roken op schoolterreinen. Vanaf dan mag je dus ook niet meer roken op het schoolplein.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS