Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
    • Mag ik op een christelijke school een hoofddoek dragen?

      Sommige godsdiensten hebben kledingvoorschriften. Denk daarbij aan hoofddoeken, gezichtsbedekkende kleding, een keppeltje of een tulband. Het verbieden van dergelijke kleding is in strijd met de gelijke behandelingswetgeving. 

      Een bijzondere school mag van docenten en leerlingen eisen dat ze een bepaalde godsdienst of levensovertuiging hebben. Zo mag een gereformeerde school van een docent vragen dat deze een gereformeerde levensovertuiging heeft. Verder mag bijvoorbeeld een katholieke school het dragen van hoofddoekjes binnen de school verbieden. Maar, een bijzondere school mag deze eisen alleen stellen als dat nodig is om aan de principes van de school te voldoen. Hierbij mag een school niet discrimineren en de school moet zijn beleid consequent toepassen.
Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS