Je bent hier
Home Corona Ben ik als leerling verplicht om naar school te komen als er veel corona besmettingen zijn bij mij op school?

Informatie

Corona

?

Ben ik als leerling verplicht om naar school te komen als er veel corona besmettingen zijn bij mij op school?

Het is voor jou als leerling belangrijk om volledig fysiek onderwijs te volgen. In principe gaat daarom iedere leerling gewoon fysiek naar school. Als je klachten hebt laat je je testen. Ben je negatief? Dan mag je naar school. Ben je positief? Dan blijf je thuis. 

Val je als leerling in de risicogroep of voel je je niet fijn bij het idee om met veel besmettingen naar school te gaan? Dan is het goed om met je school in gesprek te gaan over de mogelijkheid om de lessen thuis online te volgen.

Als je tot de risicogroep behoort, kun je worden vrijgesteld van fysiek onderwijs. Dit gebeurt in overleg met je ouders/verzorgers en je school. Samen met hen kijk je naar wat er mogelijk is. Volgens de Inspectie van het Onderwijs moet de school je dan een alternatief bieden (zoals afstandsonderwijs). Doet je school dit niet dan kun je daarvan een melding maken bij het LAKS en bij de Inspectie van het Onderwijs.

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS