Heb je vragen of klachten over jouw school, over medezeggenschap of andere vragen over het voortgezet onderwijs? Dan kun je terecht bij het informatiecentrum van LAKS. Zoek je antwoord hier op onderwerp of neem contact met ons op. Van maandag t/m donderdag kan je ons bellen tussen 10:00 uur en 17:00 uur via 030-7900 910.
  • Is het staatsexamen makkelijker?

   Nee, de centrale examens zijn precies hetzelfde. De college-examens – die als je staatsexamen doet en mondeling worden afgenomen – gaan net zo diep op de stof in. De inhoud en de eisen zijn hetzelfde, de vorm verschilt. Ook zijn de exameneisen voor een diploma precies hetzelfde. Het diploma is dus net zoveel waard als een schooldiploma.

   Als je niet op een particuliere school of in het speciaal onderwijs zit, dan moet je je vaak individueel voorbereiden op de staatsexamens, zonder school of leraar dus. Dit kan het wel moeilijker maken, maar dit moet je zelf beoordelen en/of hier hulp bij zoeken.

   Wat moet je kennen en kunnen per vak? Bekijk de vakinformatie op: https://duo.nl/particulieren/staatsexamenkandidaat/default.asp. De vakinformatie is het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) bij de staatsexamens.

Staat je vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan het LAKS