Nieuws

27 March 2015

Meldpunt 'ik mag geen examen doen' weer in de lucht

Ben of ken jij iemand die te horen heeft gekregen dat hij niet mag deelnemen aan het eindexamen? En is de reden daarvoor dat je met te lage cijfers de eindexamens ingaat? LAKS kan je helpen...

Het is verboden voor scholen om je uit te sluiten van deelname aan examens op grond van je resultaten. Als je geen achterstand hebt maar gewoon je PTA hebt afgelegd en toch te horen krijgt dat je niet mag meedoen, dan klopt dat niet. Iedereen in de examenklas mag examen maken, ook al heb je geen kans van slagen.

LAKS heeft daarom een meldpunt opgericht: 'Ik mag geen examen doen'. Als je denkt dat er bij jou iets niet klopt, bel ons dan op 020 - 5244 060 of mail je verhaal aan info [@] laks.nl. Je hoort dan onmiddellijk van ons.

In dit document staan de belangrijkste dingen die je moet weten als je vermoedt dat je onterecht wordt uitgesloten van je examen. Een eenvoudig overzicht van relevante wetsartikelen vind je hier.

Reageren?
Je e-mailadres wordt niet getoond. En we gaan netjes met je gegevens om!
Reacties:
 • 15 June 2016
  Jeremy Cahn
  Vandaag kwam ik ruim op tijd in de les waar de leraar aan de deur stond. Hij weigerde mij binnen te laten en hij wou me niet meer in zijn les zien. Ook zei hij dat hij mij geen examen wou laten doen..

  Mag dit zomaar??

  Natuurlijk ben ik wel eens afwezig geweest, maar mag een leraar jou verbieden om zijn lesstof te volgen en verbieden om examen te mogen doen??
 • 30 January 2016
  Jamie
  Omdat het vak gym is afgesloten met een onvoldoende mag je geen examen doen. Dat is toch niet normaal?
 • 20 May 2015
  Jolanda Janssen
  Mijn dochter word uitgesloten van deelname aan het herexamen ict door haar lerares, omdat zij geen lessen had gevolgd in overlegd met de klasseleraar. Kan de lerares dit zomaar doen?
 • 12 May 2015
  Ad van den Oever
  Mijn zoon Janique heeft het sector werkstuk niet gehaald. Daarom mag hij geen examen doen. Terwijl zijn rapporp punten niet slecht zijn.
  Hij zou al aangenomen bij st. Lucas in Eindhoven