Nieuws

5 September 2013

Meld je nu aan voor de Herfst ALV!

Tromgeroffel… de LAKS Herfst-ALV staat weer voor de deur! Zondag 15 september en maandag 16 september zullen wij weer ten strijde trekken om onze taken als actieve scholieren te vervullen.

Twee dagen lang zullen wij discussiëren, converseren en onze mening laten horen over het onderwijs. Wil jij graag horen waar wij ons dit bestuursjaar op gaan focussen, heb jij zin om het debat aan te gaan met Pieter Hilhorst (wethouder van Amsterdam) en verlang jij ernaar de titel grootste LAKS-er van de Herfst-ALV te krijgen?

Schrijf je dan nu in!

 Programma*

Het programma start zondagochtend in het Kargadoor aan de Oudegracht 36 te Utrecht. We zullen beginnen met een programma voor alle nieuwe leden, dus nieuwe leden: wees op tijd! Een half uurtje later sluiten de overige leden aan en komt de rest van de agendapunten aan bod.

Rond 17.00 uur wordt de vergadering gesloten en kan er gegeten worden. Iedereen heeft zelf de gelegenheid een restaurantje op te zoeken en wij spreken later op een centraal punt af om gezamenlijk naar de StayOkay in Bunnik te gaan. Maandagochtend vertrekken wij na het ontbijt weer richting de Kargadoor om verder te vergaderen.  Rond 17:00 hopen we maandag een geslaagde Herfst-ALV af te sluiten.

*Het volledige programma staat onderaan de uitnodiging.

 Kosten

Probeer de reiskosten die je maakt bij je eigen school / leerlingenraad te declareren. Mocht dat niet lukken, dan kun dat altijd nog bij ons doen. Het declaratiereglement staat op de site (www.laks.nl). De kosten voor het avondeten op zondag worden niet gedekt. De rest van het eten, en de overnachting betalen wij!

 

SoCo

Deze ALV stellen we gezamenlijk een nieuwe SoCo samen.De SoCo is verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure van het nieuwe bestuur. Op de aankomende ALV zal de huidige solliciatiecommissie aftreden, en een nieuwe SoCo aantreden. We zijn dus op zoek naar 3 nieuwe leden voor die zich aan willen sluiten bij de SoCo. Lijkt je het leuk om deel te nemen aan de SoCo, en zo actief te worden bij het LAKS, schroom je niet aan te melden en zorg dan dat je op maandag aanwezig bent om jezelf te presenteren voor de leden! Aanmelden voor de SoCo kan door een mail te sturen naar presidium@laks.nl

 ReLAKS

Ook de ReLAKS zoekt nieuwe redactieleden. Hoofdredacteur Victor Paalman heeft grootse plannen om de ReLAKS dit jaar te vernieuwen en te verbeteren. Professionaliteit en openheid naar de leden zulen dit jubileumjaar in ons ledenblad centraal staan. Ben jij iemand die mee wil werken aan het beste ReLAKS-jaar tot nu toe? Ben jij geïnteresseeerd in onderwijs en kan je goed schrijven? Dan zoeken wij jou! Meld je aan via relaks@laks.nl of door Victor even aan te spreken tijdens de ALV.

 LAKS-Panel

Het LAKS-Panel bestaat uit een aantal actieve leden die minstens vijf keer in een schooljaar met het bestuur meedenken over actuele zaken, en het bestuur helpen met meningvormen. Ook kan het panel gevraagd, en ongevraagd advies gegeven. De inschrijving voor dit panel start 15 september. Opgeven kan door een mail te sturen naar tamim@laks.nl (met je naam, school en telefoonnummer) of door Tamim tijdens de ALV aan te schieten.

 Locatie

Wij zullen beide dagen vergaderen in de Kargadoor in Utrecht.  Het adres van de Kargadoor is:

Kargadoor

Oudegracht 36

3511 AP Utrecht

030 231 0377

 

We overnachten de nacht van zondag op maandag in de StayOkay in Bunnik.  De adresgegevens van de StayOkay zijn:

StayOkay Bunnik

Rhijnauwenselaan 14b
3981 HH Bunnik
tel +31 (0)30 656 12 77

 Niet Vergeten!

Het is handig om een OV-chipkaart mee te nemen voor de reis naar Bunnik.

Neem ook wat geld mee voor het avondeten en drankjes zondagavond.

 Aanmelding

Je kunt je hier aanmelden voor de ALV, dit kan tot en met 9 september. Je krijgt voor de vergadering een mail met alle informatie en stukken die je nodig hebt.

Let op! Iedere persoon moet zich apart aanmelden, het gaat dus niet per leerlingenraad!

Er is geen maximum voor het aantal mensen dat per school mag komen. Er hebben echter maar twee mensen per school stemrecht en recht op reiskostenvergoeding.

 Contact

- Bestuur:         Yasmine Teszler (secretaris)                            yasmine@laks.nl of 06-42604486.

Voor al je vragen over de (organisatie van de) ALV zelf en voor contact met het bestuur.

- Presidium:     Nanda van der Sloot en Jochem Koers.           presidium@laks.nl.

Het presidium zit de vergadering voor. Je kunt hen contacteren voor al je vragen over de formele gang van zaken, het Huishoudelijk Reglement (HR) en de meerjarenvisie (MJV). Wil je een motie of amendement indienen, stuur deze dan voor de vergadering door naar het presidium.

 We hopen jullie in september te zien!

Programma Herfst-ALV

 

Zondag 15 september 2013:

 

Tijdstip

Programma

12:30

Nieuwe ledendeel, inloop en inschrijving

13:00

Opening, mededelingen en installatie nieuwe leden

13:15

Vaststellen notulen

13:45

Presentatie activiteitenplan

14:15

Presentatie Begroting + Advies KasCo

14:15

Lunch

15:15

Moties en Amendementen

16:30

Petje op, Petje af

17:00

Sluiting

 

Maandag 16 september 2013:

 

Tijdstip

Programma

11:00

Nieuwe ledendeel, inloop en inschrijving

11:15

Opening, mededelingen en installatie nieuwe leden

11:30

MJV

12:00

Moties en amendementen

13:00

Lunch

14:00

Verkiezing SoCo

15:00

Spreker (Pieter Hilhorst) over verhoging startkwalificatieplicht + Discussie

17:00

Sluiting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren?
Je e-mailadres wordt niet getoond. En we gaan netjes met je gegevens om!
Reacties: