Nieuws

4 July 2014

What happened?

Het nieuwe bestuur is gereed en klaar om te knallen! Maar wat hebben we allemaal gedaan de afgelopen tijd? 

Ruim een maand geleden kregen wij dan eindelijk het stokje overgedragen van het voorafgaande bestuur. Ons termijn als bestuur ging definitief van start. En hoe. Het was me zeker het maandje wel. Maar wat hebben wij nou eigenlijk allemaal gedaan de afgelopen tijd zul je je misschien afvragen.

 Velen zullen zich onze eerste maand laten kenmerken door de genadezes actie. Om dit gelijk even te verhelderen: we deden meer, veel meer. De bestuursoverdracht was hierin natuurlijk het begin. De periode tussen het moment dat wij officieel werden aangenomen als bestuur en het punt waarop we daadwerkelijk als bestuur begonnen waren we al hard aan slag gegaan met de bestuursoverdracht. Portefeuilles werden één op één besproken en behandeld, netwerken werden doorgespeeld en meetings met andere organisaties werden gepland. Maar deze overdracht bleef enkel bij benodigde voorkennis opdoen. Uiteindelijk is het de praktijk in het veld die je alles echt leert doen. Deze eerste maand als bestuurslid stond voor mij dan ook vooral in het teken van mijn draai vinden; oftewel mijn plek leren kennen op alle vlakken waar ik mij ga bevinden het komende verenigingsjaar.

 De afgelopen maand is iedereen uit het bestuur dan ook al verschillende afspraken afgegaan. De ene afspraak wat belangrijker dan de andere, maar uiteindelijk was alles toch een beginnetje van iets nieuws. Namelijk, het begin van óns jaar. Maar ook intern was het even puzzelen aan het begin. Hoe en wanneer gaan we vergaderen? Wie gaat wat precies doen? Waar gaan we ons dit jaar vooral op richten? Al met al was ook hier een duidelijke taakverdeling en structuur van groot belang om onze start in goede banen te leiden.

 Er is maar één ding wat ik hierop kan zeggen en dat is dat we hier naar mijn mening ruim in geslaagd zijn. Mede door de ervaring die wij uit het vorige bestuur hebben meegenomen, door onze nieuwe en frisse blik, en door onze grote ambitie en doorzettingsvermogen zijn we een goede start tegemoet gegaan. Deze eerst maand snakt naar veel meer. Het belooft iets geweldigs.

 Andrej Josic, algemeen bestuurslid 2014-15

 

Reageren?
Je e-mailadres wordt niet getoond. En we gaan netjes met je gegevens om!
Reacties: