Nieuws

11 June 2014

Presentatie resultaten LAKS-monitor

Vandaag om 16:00 uur worden de resultaten van de LAKS-monitor gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

 

De LAKS-monitor is hét tevredenheidsonderzoek onder meer dan 60.000 Nederlandse scholieren. Hiermee geeft het LAKS scholieren een stem. De tevredenheid van scholieren is immers dé graadmeter van het onderwijs in Nederland.

Het rapport met de landelijke resultaten wordt aangeboden aan de staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker. Dit gebeurt tijdens een feestelijke presentatie onder leiding van presentator Arie Boomsma. Tijdens deze middag gaan scholieren in gesprek over belangrijke resultaten uit de monitor met Sander Dekker (staatssecretaris Onderwijs), Paul Rosenmöller (voorzitter VO-raad) en Henrik de Moel (bestuurslid AOb). Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer de kwaliteit van docenten en het beleid van scholen op het gebied van pestgedrag.

De scholieren is verder gevraagd naar de tevredenheid over onderwerpen zoals veiligheid, lesinhoud, leren met een beperking, begeleiding en mogelijkheid tot inspraak. Alle resultaten worden op 11 juni zowel online als in het landelijke rapport bekend gemaakt.

U bent van harte uitgenodigd om de presentatie van de LAKS-monitor bij te wonen. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de nieuwe voorzitter van het LAKS, Annelotte Lutterman.

Locatie: Theater van ’t Woord, Openbare Bibliotheek Amsterdam (route)
Adres: Oosterdokskade 143, 1011 Amsterdam
Datum: woensdag 11 juni
Aanvang: 16.00 u.
Einde: 18.00 u.
E-mail: annelotte@laks.nl
Telefoon: 020 - 5244 060 of 06 - 4260 4487 (Annelotte Lutterman, voorzitter LAKS)

 

Het persbericht naar aanleiding van de presentatie vindt u hier.

 

 

 

Reageren?
Je e-mailadres wordt niet getoond. En we gaan netjes met je gegevens om!
Reacties: