Het bestuur

Het LAKS-bestuur behartigt de belangen van alle scholieren in het voortgezet onderwijs. Het bestuur bestaat dit jaar uit: (vlnr) Lucas, Sara, Nienke, Pieter, Fierke, Corlien, Jens.

 

 

Pieter Lossie

Hoi, ik ben Pieter, voorzitter bij het LAKS. Ik ben 18 jaar en zit in Woerden op school. Ik zorg ervoor dat de mening van scholieren wordt gehoord in de politiek, media en op scholen. Ook is het mijn taak om te zorgen voor een goed functionerend bestuur. Ik vind kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs belangrijk, met daarin een belangrijke rol voor leerlingenparticipatie!

Persvragen en interviewverzoeken mogen worden gemaild naar pieter@laks.nl en eventueel cc naar info@laks.nl.
Pieter is ook telefonisch bereikbaar via +31 6 42604487

Fierke Koolen

Hoi! Ik ben Fierke, secretaris van het LAKS-bestuur. Ik ben 16 jaar oud en ik zit in Alkmaar op school. Komend jaar ga ik mij vooral bezig houden met de portefeuilles ledenbinding, loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB), en medezeggenschap. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek, en ik ben altijd in voor een feestje of gewoon voor een praatje. Voel je daarom ook altijd vrij om me te appen of te mailen, vind ik gezellig!

E-mail: fierke@laks.nl
Mobiel: +31 6 15960102

Lucas van de Vijver

Hi! Mijn naam is Lucas en ik zal de taak van penningmeester van deze prachtige vereniging op mij nemen aankomend jaar. Hiernaast ga ik mij keihard inzetten voor VMBO, VAVO en passend onderwijs. Mijn vrije tijd breng ik graag door in de mooie stad Wageningen, bij een concert of op mijn kamer met een goed boek en chille muziek. Als je een keer wilt kletsen of input wilt leveren voor mijn portefeuilles, ben ik te bereiken via het onderstaand nummer en mailadres. Ik hoop jullie snel te zien bij een ALV, Pizza Panel of een andere toffe activiteit die we met dit bestuur gaan organiseren.

E-mail: lucas@laks.nl
Mobiel: +31 6 41820631

Nienke Luijckx

Hey! Ik ben Nienke, en dit jaar algemeen bestuurslid bij het LAKS. Ik zit in 5 HAVO op het Vathorst College in Amersfoort, een school voor eigentijds en ontwikkelend onderwijs. De laatste jaren heb ik op school ervaring opgedaan in onder andere de leerlingenraad,
medezeggenschapsraad en de benoemingsadviescommissie. Ik heb enorm veel zin om mij dit jaar in te zetten voor o.a. medezeggenschap, het nieuwe curriculum en de LAKS-monitor! Als je vragen of ideeën hebt, schroom niet om mij te appen, mailen of te bellen 🙂

E-mail: nienke@laks.nl
Mobiel: +31 6 15960101

Jens Gigase

Hoi! Ik ben Jens Gigase, 18 jaar jong en ik woon in Weert (in het exotische Limburg). Ik doe VWO, waar ik de strijd aan ga met N&T/N&G. Op school heb ik veel ervaring opgedaan bij de medezeggenschapsraden en de leerlingenraad. Deze ervaringen kan ik goed gebruiken bij mijn functie in het LAKS-bestuur. Ik mag mij dit jaar volop gaan inzetten voor o.a. prestatiedruk en toetscultuur. Wil je hierover meepraten in de werkgroep, of loop je ergens tegenaan op school? Stuur mij gerust een appje!

E-mail: jens@laks.nl
Mobiel: +31 6 15960103

Corlien Douma

Hoi hoi! Ik ben Corlien, algemeen bestuurslid bij het LAKS. Ik ben 16 jaar oud en woon in Zoetermeer, waar ik in 5VWO op het Alfrink College zit. Als ik niet met LAKS bezig ben, sta ik onder de lat bij mijn hockeyteam, fluit ik een pot of ben ik op het water in mijn zeilbootje te vinden. De onderwerpen op mijn agenda zijn zijn schoolklimaat, maatwerk & excellentie en de eindexamenklachtenlijn. Ik ben altijd telefonisch, via mail of via WhatsApp te bereiken voor vragen en ideeën!

E-mail: corlien@laks.nl
Mobiel: +31 6 42604486

Sara Korving

Hey! Ik ben Sara en ik ben 17 jaar. Ik woon in Rotterdam en ben algemeen bestuurslid bij het LAKS voor schooljaar 2019/2020. Dit jaar doe ik eindexamen op het Erasmiaans Gymnasium. In mijn vrije tijd drink ik graag koffie met vriendinnen of ga ik naar concerten. Ik houd mij bezig met zaken als kansongelijkheid, krimp en fusie & digitalisering en innovatie. Als je vragen of ideeën voor een van mijn portefeuilles hebt, kun je mij altijd bellen of mailen!

E-mail: sara@laks.nl
Mobiel: +31 6 41820590