Eindexamens 2021

Welkom op de pagina waar je alle informatie rondom de eindexamens 2021 kan vinden!

We zetten hier op een rijtje waar je het beste kan zijn om je voor te bereiden op de examens, welke belangrijke datums er zijn waar je op moet letten, waar je terecht kan voor een klacht over een examen en wanneer je eigenlijk geslaagd bent.

Voorbereiden op de examens

Dit jaar is de voorbereiding op de examens niet helemaal op rolletjes gelopen wegens het vele afstandsonderwijs en achterstanden opgelopen door schoolsluitingen, quarantaines en andere corona-ellende. Toch heb je een in ieder geval de onderstaande twee plekken waar je terecht kan om nog even alles op alles te zetten om jezelf klaar te stomen voor de examens:

Leren voor het examen is een gloednieuw platform waar je alle oefenmateriaal en eisen per niveau en vak makkelijk terug kan vinden.

Bij Cito kun je oude examens vinden om mee te oefenen voor het echte werk.

Regels en belangrijke data

Kijk bij onze veelgestelde vragen voor speciale regels die er dit jaar gelden bij de eindexamens en alle belangrijke data op een rijtje.

Eigen examenrooster samenstellen

Op Mijn eindexamen kun je je eigen examenrooster samenstellen, ook als je vakken op verschillende niveaus gaat doen. Kies je niveau en vakken en je krijgt een mooi overzicht met een teller die tot aan secondes de resterende voorbereidingstijd weergeeft. Hier vind je ook algemene regels en informatie over de examens plus de slaag-zakregelingen.

Klacht over een examen

Als het examen dan eindelijk achter de rug is, kan het soms een nogal overweldigende of zelfs vervelende ervaring zijn geweest. Mocht er iets fout gaan tijdens het examen, kun je altijd bij Examenklacht terecht om een klacht in te sturen. Vaak gaat een klacht over geluidsoverlast, slechte organisatie van het examen, een fout in de opgave of het correctievoorschrift of over de moeilijkheidsgraad of lengte van de examens. Maar je kan ook een klacht indienen als je vindt dat je niet goed bent voorbereid op het examen of als bepaalde stof van het examen niet in de lessen behandeld is.

Cijfer berekenen

Als je je mogelijke eindcijfer voor een vak wil berekenen, kun je dit bij Scholieren.com doen.

Ben ik geslaagd?

Soms is het lastig om erachter te komen of je nu wel of niet geslaagd bent. Hiervoor heeft het LAKS samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap duidelijke slaag-zakfolders per niveau gemaakt. Aan de hand van deze folders kan je wat makkelijker checken hoe het zit in jouw situatie. Deze folders kun je digitaal bekijken, binnenkort komen er ook versies bij die je kan printen en ergens op een zichtbare plek in huis ophangen. De slaag-zakregelingen kan je ook op Mijn eindexamen vinden.

Wij van het LAKS wensen je giga veel succes bij de voorbereidingen op de examens en natuurlijk ook voor de spannende momenten in de gymzaal!

Zet ‘m op!