Training Leerlingenraad

Als je leerlingenraad vastloopt, kan het handig zijn om wat extra tips te krijgen. Je wilt bijvoorbeeld weten hoe je de leerlingen bij jou op school het beste kunt informeren over wat jullie als raad doen, of hoe je een actieplan moet maken. Het LAKS wil jullie hier graag bij helpen en heeft speciaal voor deze leerlingenraden een training ontwikkeld. In de training leer je de Basis en proberen we de raad te motiveren om leuke en nuttige activiteiten te organiseren op school.

 

Vanwege de vele trainingsaanvragen, is er een wachtlijst. Een training op locatie wordt dus enkele maanden vooruit gepland. Liever wel iets op korte termijn? Check onze MasterKlas!

Basistraining

Tijdens de trainingen gaan we eerst met elkaar kennismaken: wie zijn jullie en hoe gaat het bij jullie op school? We gaan zo snel mogelijk aan de gang met de plannen van de raad: wat willen jullie komend jaar gaan doen en hoe denken jullie dat te bereiken? Verder komt aan bod: hoe de samenwerking verloopt? Wat gaat er goed, en waar liggen verbeterpunten? Daarna gaan we in op bekendheid van jullie leerlingenraad bij de rest van de school. We werken daarna aan een opdracht: het maken van een actieplan voor één of meerdere toekomstige activiteiten. Aan het einde van de training is er altijd ruimte voor discussie, en vragen. Het kan zijn dat we sommige delen overslaan als dat nodig blijkt. We laten jullie ook kennismaken met het LAKS en onze activiteiten. (De basistraining zal ongeveer 2.5 uur duren.)

Verdieping

Als jullie meer willen dan alleen de basistraining, passen we de training aan op jullie specifieke wensen. We zullen dat vooraf in een telefoongesprek bespreken, en tijdens de training met een vragenrondje een inschatting maken over wat jullie graag willen leren. Mogelijke onderwerpen: onderhandelen, onderzoek doen op school, effectief vergaderen, samenwerken met de medezeggenschapsraad. (De verdiepende module volgt op altijd op een basistraining en duurt ongeveer een uur .)

Kosten

De trainingen die door een LAKS-trainer op locatie worden geven, zijn voor leden gratis. Alleen de reiskosten voor de trainer(s) worden gedeclareerd. De kosten voor niet-leden zijn €40 per training (voor de gehele leerlingenraad) + de reiskosten van de trainer. Lid worden kost €60 per jaar; veel leerlingenraden worden daarom lid van LAKS als ze een training afnemen. Datum en tijdstip van de training worden in overleg vastgesteld. Daarbij moet rekening worden gehouden met onze reistijd. Een training aanvragen doe je door het formulier in te vullen.

Drukte!

Er komen veel aanvragen voor trainingen bij het LAKS binnen. Daar zijn we super blij mee, want dat betekent dat er leerlingenraden worden opgezet en dat leerlingen actief bezig zijn met inspraak op hun school. Vanwege de vele trainingsaanvragen, is er een wachtlijst. Houd er rekening mee dat we soms enkele maanden in de toekomst een training zullen plannen. Laat dat je niet afschrikken! We komen nog steeds heel graag langs op jouw school. Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Aanvraagformulier Leerlingenraadtraining

 

  1. Jullie school

  2. Jullie leerlingenraad

  Als jullie lid zijn, is de training gratis!

  Anders moeten we zelf een laptopje mee!

  Het LAKS verzamelt bovenstaande gegevens voor het afhandelen van je vraag/klacht. Hierbij is ons Privacybeleid van toepassing (zie onderaan).

  We sturen je een bevestigingsmail. Het kan zijn dat die mail in je Spam/Ongewenste Mail terecht komt!

  Hier vind je ons Privacybeleid.