Medezeggenschap

Tweedaagse MR-cursussen voor leerlingen in de MR

Het LAKS geeft samen met trainingsbureau TAQT cursussen voor leerlingen in de medezeggenschapsraad (MR). Daar doen ieder jaar zo’n 200 leerlingen aan mee. Je leert er de fijne kneepjes van het werk in een raad, alles over de rechten en plichten van leerlingen en je leert hoe je jouw school kunt verbeteren. Zit je in de leerlingenraad en denk je erover om in de toekomst actief te worden in de MR, ook dan is deze cursus erg leuk voor jou. Heb je nog vragen over de cursus? Stuur dan een e-mail naar mrcursus@laks.nl

De cursussen die in 2021 gaan plaatsvinden zijn misschien iets anders dan je van ons gewend bent. Wij zijn op het moment hard bezig te kijken hoe we de cursus kunnen vormgeven met de huidige maatregelen. Zodra we meer weten vind je de info hier! Bij vragen kun je altijd mailen of bellen naar het LAKS.

 

Cursusdata

De cursusdata voor het schooljaar 2020/2021 zijn als volgt:

 • volgen zo snel mogelijk ivm corona

Bij de cursus wordt rekening gehouden met de richtlijnen opgesteld door het RIVM. Als leerling kun je hierbij verwachten dat je je hetzelfde gedraagt als op school: onder de 18 jaar hoef je geen onderlinge afstand te houden, maar afstand van de trainer geldt altijd!

Over de cursus

Tijdens deze cursus leer je allerlei praktische vaardigheden die je goed van pas kunnen komen als actieve scholier in de leerlingenraad of MR, zoals presenteren, onderhandelen, vergaderen en samenwerken. Daarnaast is er ook aandacht voor de WMS (Wet Medezeggenschap op Scholen), de manier waarop je een concreet werkplan op kunt stellen en hoe je contact kunt onderhouden met je achterban.
De cursus wordt gegeven in Stayokay Bunnik en duurt 2 dagen. De studielast omvat 17 uur, dat zijn dus de uren die je tijdens de 2 dagen aan de cursus besteedt. De cursusgroepen bestaan uit maximaal 22 medescholieren. Lees ook de routebeschrijving naar Bunnik en de huisregels van Stayokay Bunnik.
Per school kunnen er maximaal drie leerlingen in één cursus worden geplaatst, om zoveel mogelijk uitwisseling tussen verschillende scholen mogelijk te maken. Je kunt namelijk veel leren van de manier waarop leerlingen van andere scholen zaken hebben aangepakt.

Kosten

De cursus kost €125,- inclusief het cursusboek/naslagwerk (€ 115,- voor LAKS leden, max. 3 leden per school per jaar). Als het goed is, betaalt je school. De overnachting, het ontbijt, de lunch, het diner en koffie & thee zijn ook bij het cursusgeld inbegrepen. De reiskosten zijn voor je eigen rekening, maar je kunt de school vragen ook die kosten voor je te betalen.

In het formulier hieronder kun je je aanmelden.

Hier vind je de algemene voorwaarden.

Aanmeldformulier voor de MR cursus

Stap 1 – Download het toestemmingsformulier.

Hier heb je hem.

Zorg dat je hem invult en ondertekent. Scan het document daarna in. Je kunt het onderaan deze pagina uploaden.

Stap 2 – Vul je gegevens in.

  Jouw Gegevens

  Gegevens van jouw school

  Dubbel check: heb je het document bij Stap 1 ingevuld, ondertekend, en weer ingescand?

  Je kan met maximaal drie scholieren van dezelfde leerlingenraad naar de training komen. Ben je met meer, verdeel jullie dan over de verschillende trainingen. Na het avondprogramma tot aanvang van het ochtendprogramma is de trainer van de cursus vrij. Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen gedrag en acties (en dus niet de trainer of het LAKS). Bij noodgevallen kun je je richten tot het personeel van de StayOkay. In de StayOkay gelden de huisregels van StayOkay Bunnik.

  We sturen je een bevestigingsmail, maar het kan zijn dat die in je map Spam/Ongewenst komt. Kijk daar dus ook even! Heb je hem niet gehad? Mail dan naar mrcursus@laks.nl