Training voor de medezeggenschapsraad

Tweedaagse MR-cursussen
Het LAKS geeft samen met trainingsbureau TAQT cursussen voor leerlingen in de medezeggenschapsraad (MR). Daar doen ieder jaar zo’n 200 leerlingen aan mee. Je leert er de fijne kneepjes van het werk in een raad, alles over de rechten en plichten van leerlingen en je leert hoe je jouw school kunt verbeteren. Zit je in de leerlingenraad en denk je erover om in de toekomst actief te worden in de MR, ook dan is deze cursus erg leuk voor jou.
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier of mail ons even (mrcursus(at)laks.nl) voor meer informatie.

Cursusdata
Je kan je nog inschrijven voor de cursussen in het najaar van 2017. Deze vinden plaats op:

18   &   19 september 2017
23   &   24 november 2017
  7   &     8 december 2017

De cursus in september zit vol!


Over de cursus

Tijdens deze cursus leer je allerlei praktische vaardigheden die je goed van pas kunnen komen als actieve scholier in de leerlingenraad of MR, zoals presenteren, onderhandelen, vergaderen en samenwerken. Daarnaast is er ook aandacht voor de WMS (Wet Medezeggenschap op Scholen), de manier waarop je een concreet werkplan op kunt stellen en hoe je contact kunt onderhouden met je achterban.
De cursus wordt gegeven in Stayokay Bunnik en duurt 2 dagen. De cursusgroepen bestaan uit maximaal 22 medescholieren. Lees ook de routebeschrijving naar Bunnik en de huisregels van Stayokay Bunnik.
Per school kunnen er maximaal drie leerlingen in één cursus worden geplaatst, om zoveel mogelijk uitwisseling tussen verschillende scholen mogelijk te maken. Je kunt namelijk veel leren van de manier waarop leerlingen van andere scholen zaken hebben aangepakt.

Kosten

De cursus kost €125,- inclusief het cursusboek/naslagwerk (€ 115,- voor LAKS leden, max. 3 leden per school). Als het goed is, betaalt je school. De overnachting, het ontbijt, de lunch, het diner en koffie & thee zijn ook bij het cursusgeld inbegrepen. De reiskosten zijn voor je eigen rekening, maar je kunt de school vragen ook die kosten voor je te betalen.


Vragen?

Heb je na het lezen van bovenstaande tekst nog vragen, stuur dan een email naar mrcursus@laks.nl (of bel op donderdag naar 020 - 5244 056 en vraag naar Anne).