Bestuursjaar doen?

LAKS in het kort

Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert veel activiteiten en informeert scholieren op verschillende manieren. Over alles wat met het voortgezet onderwijs te maken heeft verkondigen wij de mening van de scholieren in Nederland. Wij zorgen ervoor dat er niet alleen maar óver, maar ook mét de scholier wordt gepraat.

Bezigheden

Een plek in het bestuur van het LAKS betekent dat je een jaar lang de belangen van de Nederlandse scholier behartigt. Als algemeen bestuurslid doe je dat bijvoorbeeld door werkgroepen te organiseren of door je op een inhoudelijk dossier te richten. Voor een ander bestuurslid is het de taak om met politici te praten, en weer iemand anders houdt zich bezig met de financiële zaken van het LAKS.

Realiseer je dat een plek in het LAKS-bestuur veel van je vraagt. Op het LAKS-kantoor in Utrecht vergader je minstens vier keer per maand met zes mede-bestuursleden en met de medewerkers van het LAKS. Ook zal je vaak afspraken hebben met bijvoorbeeld medewerkers op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of andere vertegenwoordigers. Soms kan het zelfs zijn dat je een overleg met de minister of staatssecretaris hebt!

Dat gebeurt allemaal na, maar ook onder schooltijd. Het is daarom belangrijk dat je, al voor je bestuursjaar begint, duidelijke afspraken hierover maakt met je school en ouders. Houd er dus rekening mee dat je veel school mist en dit zelf moet inhalen. Omdat je daarnaast eigenlijk geen tijd meer hebt voor een bijbaan, krijg je maandelijks een bestuursvergoeding. Gemiddeld kost een bestuursjaar bij het LAKS zo’n 20-25 uur per week.

Meer weten over hoe je leven er dan ongeveer uit komt te zien? Hier vertellen bestuursleden hoe een dag in hun leven er ongeveer uit ziet! En luister hier de podcast waar oud-bestuursleden vertellen over hun ervaring!

Solliciteren?

Op de tweedaagse Lente Algemene Ledenvergadering op 11 en 12 april 2021 draagt de sollicitatiecommissie het bestuur voor. Voorafgaand aan die voordracht is er een sollicitatieprocedure. Meer informatie over deze procedure vind je in de werkwijze, maar houd alvast rekening met de volgende data

  • 24 januari 2021: Deadline aanmelding
  • 28 februari 2021: Deadline schriftelijke opdracht
  • 8 maart 2021 – 17 maart 2021: Sollicitatiegesprekken op het LAKS-kantoor
  • 27 maart 2021: Casedag op het LAKS-kantoor
  • 11 & 12 april 2021: Algemene Ledenvergadering & Voordracht bestuur

Je kunt solliciteren naar een specifieke plek in het bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester of algemeen bestuurslid), maar dat hoeft niet. De sollicitatiecommissie bepaalt uiteindelijk wie voor welke functie wordt voorgedragen.

Tot uiterlijk zondag 24 januari 2021 om 23:59 uur kun je solliciteren voor het LAKS bestuur. Hiervoor dien je het aanmeldformulier  uitgewerkt op te sturen naar de sollicitatiecommissie via soco@laks.nl. Je ontvangt een ontvangstbevesteging.  Meer informatie over de sollicitatieprocedure vind je onderaan dit bericht.

Als je nog vragen hebt over hoe het is om een bestuurslid te zijn, twijfel dan niet om die te stellen! Stuur een mailtje naar een huidig bestuurslid, bijvoorbeeld Bennie (bennie@laks.nl of 06-15960102).

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de verschillende functies binnen het bestuur, de werkwijze, praktische zaken en het aanmeldformulier.

Lees hier de profielschets van de SollicitatieCommissie (SoCo).

Lees hier de werkwijze van de SollicitatieCommissie (SoCo).

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Hier vind je ons Privacybeleid.

Wil je meer weten over een bestuursjaar bij LAKS, stuur dan een mail naar info@laks.nl. Of heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een mail naar soco@laks.nl!