Bestuursjaar doen?

LAKS in het kort

Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert veel activiteiten en informeert scholieren op verschillende manieren. Over alles wat met het voortgezet onderwijs te maken heeft verkondigen wij de mening van de scholieren in Nederland. Wij zorgen ervoor dat er niet alleen maar óver, maar ook mét de scholier wordt gepraat.

Bezigheden

Een plek in het bestuur van het LAKS betekent dat je een jaar lang de belangen van de Nederlandse scholier behartigt. Als algemeen bestuurslid doe je dat bijvoorbeeld door werkgroepen te organiseren of door je op een inhoudelijk dossier te richten. Voor een ander bestuurslid is het de taak om met politici te praten, en weer iemand anders houdt zich bezig met de financiële zaken van het LAKS.

Realiseer je dat een plek in het LAKS-bestuur veel van je vraagt. Je hebt vaak overleggen op het LAKS-kantoor in Utrecht met je medebestuursleden en met de medewerkers van het LAKS. Ook zal je vaak afspraken hebben met bijvoorbeeld medewerkers op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of andere vertegenwoordigers. Soms kan het zelfs zijn dat je een overleg met de Minister hebt! Dat gebeurt allemaal na, maar ook vaak onder schooltijd. Houd er dus rekening mee dat je veel school mist en dit zelf moet inhalen. Gemiddeld kost een bestuursjaar bij het LAKS zo’n 20-25 uur per week, afhankelijk van hoeveel je wilt doen en  je functie. Omdat je daarnaast eigenlijk geen tijd meer hebt voor een bijbaan, krijg je maandelijks een bestuursvergoeding.

Meer weten over hoe je leven er dan ongeveer uit komt te zien? Hier vertellen bestuursleden hoe een dag in hun leven er ongeveer uit ziet!

De sollicitaties voor dit jaar zijn gesloten.

DE SOLLICITATIES ZIJN GESLOTEN. 

Schrijf je op onze home-pagina in voor de nieuwsbrief voor updates over andere functies en het volgende bestuursjaar en houd onze social-media kanalen in de gaten.

 

Hier vind je ons Privacybeleid.

Lees hier de werkwijze van de SollicitatieCommissie (SoCo)

Wil je meer weten over een bestuursjaar bij LAKS, of over de sollicitatieprocedure? Stuur dan een mail naar: info@laks.nl!