Bestuursjaar

Elk schooljaar wisselt het LAKS van bestuur. Op deze pagina vind je meer informatie over een bestuursjaar en de sollicitatieprocedure.

LAKS in het kort

Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert veel activiteiten en informeert scholieren op verschillende manieren. Over alles wat met het voortgezet onderwijs te maken heeft verkondigen wij de mening van de scholieren in Nederland. Wij zorgen ervoor dat er niet alleen maar óver, maar ook mét de scholier wordt gepraat.

Bezigheden
Een plek in het bestuur van het LAKS houdt in dat je een jaar lang de belangen van de Nederlandse scholier behartigt. Als algemeen bestuurslid doe je dat bijvoorbeeld door werkgroepen te organiseren of door je op een inhoudelijk dossier te richten. Voor een ander bestuurslid is het de taak om met politici te praten, en weer iemand anders houdt zich bezig met de financiële zaken van het LAKS. 

Realiseer je dat een plek in het LAKS-bestuur veel van je vraagt. Op het LAKS-kantoor in Utrecht vergader je minstens drie keer per maand met je medebestuursleden en met de medewerkers van het LAKS. Ook zal je vaak afspraken hebben met bijvoorbeeld medewerkers op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of andere vertegenwoordigers. Soms kan het zelfs zijn dat je een overleg met de Minister hebt! Dat gebeurt allemaal na, maar ook onder schooltijd. Omdat je daarnaast eigenlijk geen tijd meer hebt voor een bijbaan, krijg je maandelijks een bestuursvergoeding.

 

Hoe kan ik solliciteren?

 

 

Checklist sollicitatie LAKS-bestuur 2018-2019

 

Zorg ervoor dat je aan de volgende dingen hebt gedacht, voordat je je sollicitatie definitief inlevert:

-        Je hebt het aanmeldformulier met de vragen helemaal ingevuld

-        Je hebt de belangrijke data (zie hieronder) in je agenda gezet

-        Je hebt gepraat met je school en ouders over het voornemen om te solliciteren

-        Je hebt je CV bij de hand

En dit alles vóór de inleverdeadline van 28 januari 2018!! Lever dus het aanmeldformulier én je CV in, door deze te mailen naar soco@laks.nl
Belangrijke data:

-        8 december: opening sollicitatieprocedure

-        21 januari: deadline 1e ronde (aanmeldformulier + CV)

-        11 februari: deadline 2e ronde (casus + motivatiebrief)

-        23 t/m 25 maart: sollicitatiegesprekken

-        7 april: casedag

-        15 april: Lente-ALV

Zie voor meer informatie de werkwijze van de SoCo. Als je daarna nog vragen hebt, stuur dan een mailtje naar soco@laks.nl.