Nieuws

26 March 2015

EUPAS conferentie Berlijn

Afgelopen weekend zijn zestien leden van het LAKS afgereisd naar Berlijn om daar deel te nemen aan een conferentie van EUPAS, the European Pupils Association. Dit is een organisatie waarin nationale jongerenorganisaties vertegenwoordigd zijn. Nederland was een van de zestien aanwezige landen in Berlijn.

Op vrijdag begon het weekend met een city-tour en een bezoek aan de Reichstag. In de Reichstag hebben we gesproken met een jonge ,Duitse politica van het CDU. Aan het einde van de middag hebben we ons verzameld in het Konrad Adenauer Stiftung, de locatie waar wij de rest van het weekend zouden doorbrengen. Hier werd het congres officieel geopend en hebben de deelnemende landen zichzelf voorgesteld d.m.v. een korte sketch.

De zaterdag en de zondag bestonden uit een workshop. De groep werd verdeeld over vijf verschillende workshops die allemaal iets met EUPAS te maken hadden. Er waren onder andere een workshop waarin een campagne werd gecreëerd en een waarin nationale schoolsystemen werden vergeleken.

Uiteraard was er ook ruimte voor een feestje op zaterdagavond, waar wij de andere landen onze geweldige Hollandse muziek hebben laten horen. Al met al een ontzettend geslaagd weekend waarin we een begin hebben gemaakt met het opzetten van een jongerennetwerk binnen Europa.

Maar de internationalisatie bij het LAKS is nog niet voorbij! Op  1 april komen de Schülerunion van Duitsland en de Schülerunion van Oostenrijk op bezoek. Wil jij hierbij zijn? Geef je dan snel op via deze link!

Reageren?
Je e-mailadres wordt niet getoond. En we gaan netjes met je gegevens om!
Reacties: