Lid worden van het LAKS

Meer weten over het LAKS?  

Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert veel activiteiten en informeert scholieren op verschillende manieren. Over alles wat met het voortgezet onderwijs te maken heeft verkondigen wij de mening van de scholieren in Nederand.

Alle voordelen op een rijtje..

Download het Handboek voor Leerlingenraden  

Download het Lidmaatschapsformulier  

Cursusaanbod

Als lid van het LAKS krijgen 3 personen per school 10% korting op onze 2-daagse MR- en leerlingenraadcursus. Deze uitgebreide cursus is aan te raden voor iedereen die in de MR (of leerlingenraad) zit. Naast debatteren, lobbyen en veel aandacht voor de rechten van scholieren, doe je met deze cursus veel nieuwe inspiratie op voor jouw leerlingenraad. Ook kunnen we bij jullie op school langskomen voor een cursusmiddag. Hierover kun je hier meer lezen.

Daarnaast organiseren we geregeld cursussen op kantoor of themadagen. Deze duren vaak een dag. Mocht je als leerlingenraad behoefte hebben aan een speciale soort cursus, dan kan je die altijd aanvragen bij het LAKS. Stuur dan een mailtje naar secretaris[at]laks.nl.

Relaks

Als lid leden krijgen het leerlingenraadmagazine ReLAKS toegestuurd. Leerlingenraden worden gevolgd, met hun ludieke en speciale acties. Maar ReLAKS is ook de plaats waar de grote LAKS evenementen aangekondigd worden. In het magazine staat handige informatie en de nodige tips voor leerlingenraden. Daarnaast is er veel ruimte voor wat er binnen de organisatie is gebeurd, waar het LAKS bestuur mee bezig is geweest of gaat en welke acties en persberichten er zijn geweest of gaan komen. Ook is de ReLAKS het platform voor discussie en opinie over onderwijs. Een echte inspiratiebron dus!

Nieuwsbrief

Als lid e leden van het LAKS ontvangen maandelijks de nieuwsbrief van het LAKS. In deze nieuwsbrief staan alle oproepjes, activiteiten en belangrijke nieuwsberichten.
De ideale manier dus om op de hoogte te blijven van het laatste LAKS-nieuws! De nieuwsbrief kan je op deze pagina aanvragen of door te mailen naar roos[at]laks.nl. De eerder verstuurde nieuwsbrieven zijn hier terug te lezen.

De algemene ledenvergadering

Als lid natuurlijk wil je als lid wat te zeggen hebben in de organisatie, daarom wordt er twee keer per jaar een Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Tijdens die vergadering zijn alle leden vertegenwoordigd door twee scholieren per leerlingenraad. De ALV is dé plaats waar over onderwijs gediscussieerd wordt en uiteindelijk worden op de ALV de standpunten van het LAKS bepaald. Daarnaast kiezen onze leden het bestuur, dat de dagelijkse leiding heeft over de organisatie.

Als lid ben je verplicht:
- één keer per jaar de contributie te betalen

Om lid te worden kun je het formulier hieronder invullen en opsturen.
Download het lidmaatschapsformulier hier
Let op: Het lidmaatschap wordt op de ALV goedgekeurd door de leden. Daarom moeten afgevaardigden van de leerlingenraad zich ook aanmelden voor de eerst komende Algemene Ledenvergadering.

Maar wat als je geen lid bent van een leerlingenraad?
Leerlingenraden zijn lid van het LAKS. Maar:
- Als je geen lid bent van een leerlingenraad kun je wel het lidmaatschap aanvragen als je belooft om binnen twee jaar een leerlingenraad opgericht te hebben: dowload hierboven het formulier.

En ook zonder in een leerlingenraad te zitten kun je actief zijn bij het LAKS door:
- je aan te melden voor de digitale nieuwsbrief op deze pagina.
- actief te worden in een werkgroep. Zie ook de pagina Actief bij het LAKS.